El 112 registra 466 trucades i Bombers atén 344 serveis per les pluges

Publicat 12/8/2019 14:43:32CET
Incidències en la via a causa de les pluges a Sitges
LA GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

El telèfon d'emergències 112 ha registrat 466 trucades per 341 incidències, i Bombers de la Generalitat han atès 344 serveis durant la matinada i matí d'aquest dilluns a causa de les fortes pluges, han explicat Protecció Civil i els Bombers de la Generalitat a Europa Press.

De les 466 trucades rebudes pel 112, la majoria han estat des de les comarques del Garraf --190--, Baix Llobregat --137--, Baix Penedès --56--,i des dels municipis de Vilanova i la Geltrú --141--, Castelldefels --109--, a causa sobretot per inundacions de baixos i la caiguda d'arbres.

Bombers de la Generalitat ha atès un total de 344 avisos per pluja, principalment en el Garraf per inundacions de baixos, d'aparcaments i per acumulació d'aigua a carrers, rotondes, i terrasses d'edificis, i a causa de la caiguda d'arbres a la zona urbana.

Segons han informat fonts d'Endesa a Europa Press, s'han produït talls en el subministrament elèctric a Badalona (Barcelona) i la Pobla de Montornès (Tarragona) que han afectat 3.219 i 2.254 abonats respectivament.

A Badalona el tall ha tingut lloc a les 08.52 i s'ha recuperat a les 11.09, i a la Pobla de Montornès la incidència ha estat de 03.00 hores de la matinada a les 11.20.

El servei de Rodalies també s'ha vist afectat, i els trens de la línia R2 han circulat al matí per una sola via, a causa del vent que ha provocat la caiguda d'arbres sobre la via entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú, i encara que la seva circulació a les 9.10 hores ha estat restablida "àdhuc poden haver-hi retards", han informat fonts de Renfe en un comunicat.

El Port de Vilanova i la Geltrú ha activat a les 8.30 hores el seu pla d'autoprotecció en fase d'alerta pel col·lapse d'una nau i l'afectació a dues naus més a la zona de mercaderies, i romandrà tancat com a mínim fins al dimarts al matí, ha assegurat Protecció Civil.

PLA INNUNCAT

Per les pluges intenses, que han superat els 40 litres per metre quadrat en 30 minuts en zones com el Baix Penedès i el Garraf, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat.

A més, s'ha activat l'alerta el Pla d'Autoprotecció (PAU) a la C-32 al tram Sitges - Castelldefels, i s'han tallat dos carrils a la C-32 a Castelldefels en sentit Barcelona, que han estat restablits poques hores després.

En tots els cursos fluvials d'aquestes comarques i dels municipis relacionats la Generalitat ha alertat de mantenir la màxima precaució i recomanen a la població no estar a prop de les lleres, rius i evitar creuar rieres i torrents de les zones afectades, perquè "a qualsevol moment poden incrementar el seu total de manera espontània".