Actualitzat 04/03/2024 12:43

El 10,1% d'adolescents d'Espanya ha estat víctima de control de la seva parella, segons un estudi

Imatge d'una parella d'adolescents
FUNDACIÓN LA CAIXA

BARCELONA, 4 març (EUROPA PRESS) -

El 10,1% d'adolescents espanyols de 14 a 17 anys ha estat víctima de conductes de control en relacions de parella, segons un estudi de l'Observatori Social de la Fundació la Caixa, que defineix com 'violència de control' un comportament que limiti la relació de la parella amb els seus amics, impedeixi reunir-se amb altres persones o si li revisen el mòbil.

L'informe 'Violència en les relacions de parella entre adolescents', que recull dades preliminars d'una investigació que es presentarà més endavant, també revela que les noies de 14 a 17 anys declaren més victimització per aquesta violència: el 13,3% d'elles senten aquestes coaccions respecte al l 7,1% d'ells, informa la Fundació aquest dilluns en un comunicat.

L'article liderat pels investigadors Noemí Pereda, Marta Codina i Diego A.Díaz-Faes, de la Universitat de Barcelona (UB), no només aborda la violència en parelles adolescents des de la perspectiva de les víctimes, sinó que també estudia la posició dels que ho exerceixen en les seves relacions.

L'estudi analitza les respostes d'una mostra representativa de 4.004 joves escolaritzats, dels quals el 51,2% són noies, el 46,2% nois i el 0,9% es van identificar com altres.

Pereda ha afirmat que la taxa de conductes de control que s'ha obtingut en l'estudi és "molt similar a la trobada en altres estudis nacionals previs i fins i tot en altres estudis europeus: aquestes conductes afecten 1 de cada 10" joves espanyols.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés