Publicat 15/8/2019 12:42:45 +02:00CET

El 10% dels espanyols menteix sobre les seves vacances a les xarxes socials

Recurs de dues noies fent-se un 'selfie' a la platja
PIXABAY

MADRID, 15 ago. (Portaltic/EP) -

A l'estiu, set de cada deu espanyols porten el seu dispositiu mòbil a la platja o a la piscina i es comparteixen el doble de fotografies a les xarxes socials que a l'hivern, però no sempre són fotografies legítimes, i el 10 per cent d'usuaris espanyols admeten que algunes de les imatges que comparteixen a les xarxes són mentida.

Un estudi d'AIMIC Q Panel revela que el 18 per cent dels espanyols fiquen al seu equipatge el mòbil abans que qualsevol altra cosa, dispositiu que set de cada deu porta a la platja o la piscina, segons revela ASUS Tecnologia i com recull un comunicat emès per IMF Business School.

Per la seva banda, Facebook ha publicat que en xarxes socials es comparteixen dues vegades més fotos i vídeos que actualitzacions d'estat a l'estiu, i el doble d'imatges que a l'hivern. D'elles, el filtre més utilitzat en Instagram és el 'València'.

Malgrat tot això, el 10 per cent dels enquestats per We are testers, ha admès que en alguna ocasió ha mentit sobre les seves vacances en xarxes socials publicant imatges de llocs que no ha visitat.

D'ells, el 37 per cent afirma que ha publicat alguna fotografia d'algun lloc en el qual en realitat no ha estat, i el 34 per cent declara que ha compartit fotos d'un hotel o restaurant al que no ha acudit.

D'altra banda, pel 77 per cent d'enquestats per AIMIC Q Panel, el principal ús del mòbil a l'estiu és estar connectat amb amics i familiars, i pel 59 per cent és la cerca d'informació.

Quant als temes més parlats, el 32 per cent coincideix que són família i amics, el 13 per cent activitats a l'aire lliure, un altre 13 per cent menjar i restaurants, l'11 per cent viatges, el 9 per cent el temps i un altre 9 per cent la roba, d'acord amb Facebook.