Publicat 28/10/2019 15:14:39 +01:00CET

Vaga de les futbolistes de la Primera Iberdrola el 16 i 17 de novembre

Jugadores de la Primera Iberdrola es reuneixen a Madrid per reclamar la signatura del conveni col·lectiu.
AFE

MADRID, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

Les futbolistes de la Primera Iberdrola duran a terme la vaga després que totes les parts no aconseguissin l'acord en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) a Madrid, per tal d'evitar la convocatòria anunciada per les jugadores a causa del bloqueig en la negociació per la signatura del Conveni Col·lectiu.

L'Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) i els sindicats AFE, Futbolistes ON i UGT estaven citats aquest dilluns al SIMA després que dimarts passat les jugadores de la màxima divisió del futbol femení espanyol convoquessin una jornada de vaga, que es durà a terme el cap de setmana del 16 i 17 de novembre, durant la novena jornada.

L'anunci es va produir a causa de la situació de bloqueig després de 18 reunions per tirar endavant el primer i històric Conveni Col·lectiu en el futbol femení espanyol. Les futbolistes reivindiquen, entre altres coses, que se'ls reconegui el 75 per cent de la jornada laboral, un salari mínim de 16.000 euros i el pagament del 100% del salari en cas de baixa.