Publicat 14/06/2018 20:28

Txérixev es llueix i Rússia goleja per començar

El Mundial s'inicia amb un 5-0 de l'amfitriona contra l'Aràbia Saudita

MADRID, 14 juny (EUROPA PRESS) -

La selecció de Rússia s'ha imposat (5-0) aquest dijous a l'Aràbia Saudita en el partit inaugural del seu Mundial, disputat a l'Estadi Olímpic Lujnikí de Moscou, una posada de llarg sense fallada que permet a l'amfitrió mantenir intactes les seves opcions d'avançar als encreuaments des del Grup A.

El gran objectiu dels russos és arribar a vuitens per recuperar una mica de la presència perduda en els últims anys en l'esport res. Després de quatre tornejos sense passar de la fase de grups, Rússia ha començat amb una sòlida actuació la seva trobada davant la ventafocs, amb especial esment a un Txérixev autor d'un bonic doblet.

Després de quatre anys d'espera, el primer dels 64 partits del Mundial va deixar els russos amb els tres punts, davant un rival amb ambició en els primers minuts, però sense cap ordre defensiu ni en la sortida de la pilota. Al mig del camp van morir els intents dels de Juan Antonio Pizzi, sense reacció després del descans i amb el càstig de dos gols en el descompte.

Amb Egipte i l'Uruguai com a durs rivals per estar a vuitens, Rússia va fer els deures contra els asiàtics. Smolov i Dzagoev van gaudir de la quantitat d'espais que van deixar els saudites, fluixos també en la marca com va celebrar Gazinski als 10 minuts per fer l'1-0 en una pilota penjada a l'àrea.

L'ambient festiu es va refredar en amb la lesió de Dzagòiev, peça clau en els de Txertxèsov, però per a l'estrena no el van arribar a trobar a faltar. Txeríxev va cobrir el seu lloc amb nota, aprofitant el forat rival en la banda dreta. Abans del descans, el jugador del Vila-real es va agradar per fer el 2-0.

Després del pas pels vestuaris, Rússia va poder triar el moment, sense patir davant una selecció molt lluny de les bones sensacions que va deixar en el seu últim amistós contra Alemanya. Dziuba, recentment entrat al camp, va fer el 3-0 també sense oposició en la rematada de cap, i ja en el descompte Txérixev rematar amb un bonic gol des de fora de l'àrea i Golovin va rubricar la maneta que obre el Mundial.

FITXA TÈCNICA:

--RESULTAT: RÚSSIA, 5 - ARÀBIA SAUDITA, 0. (2-0, al descans).

--EQUIPS.

RÚSSIA: Akinféiev; Fernandes, Kutepov, Ignaxévitx, Zhirkov; Zobnin, Gazinski, Dzagòiev (Cheryshev, min.24), Samedov (Kuziaev, min.64), Golovin; i Smolov (Dzyuba, min.70).

ARÀBIA SAUDITA: Al-Mayouf; Al Burayk, Osama Hawsawi, Omar Hawsawi, Al-Shahrani; Otayf (Al-Muwallad, min.64), Al Shehri (Babhir, min.72), Al-Jassim, Al-Faraj, Al-Dawsari i Al-Sahlawi (Asiri, min.85).

--GOLS:

1 - 0, min.12, Gazinski.

2 - 0, min.43, Txérixev.

3 - 0, min.71, Dziuba.

4 - 0, min.91, Txérixev.

5 - 0, min.94, Golovin.

--ÀRBITRE: Néstor Pitana (ARG). Va amonestar Golovin (min.88) per part de Rússia. I Al-Jassim (min.93) a l'Aràbia Saudita.

--ESTADI: Olímpic Lujnikí, 78.000 espectadors.