Aries Susanti Rahayu ha batut un rècord mundial femení d'escalada amb 15 metres en 6,995 segons

Actualitzat 21/10/2019 17:54:01 CET
Aries Susanti Rahayu.
INSTAGRAM/ARIES_SUSANTI

MADRID, 21 oct. (EDIZIONES)

Aries Susanti Rahayu, atleta d'escalada esportiva d'Indonèsia de 24 anys, ja es coneixia amb el sobrenom de 'Spiderwoman', que li va com l'anell al dit. Però, a més, fa poc s'ha convertit en la posseïdora del rècord mundial femení en escalada de velocitat amb un temps de 6,995 segons després de la seva participació en la Copa Mundial IFSC, a Xiamen (Xina).

La Copa Mundial IFSC es va celebrar a Xiamen durant el cap de setmana i hi van participar atletes d'arreu del món. D'entre tots els participants, Aries ha estat la que s'ha emportat tot el reconeixement mundial després d'escalar 15 metres en menys de 7 segons: ha trencat el rècord mundial femení, s' ha emportat l'or, i s'ha convertit en la primera dona que ha escalat un mur vertical en aquest temps.

Veure-la en acció és qüestionar-se l'existència de la gravetat o el sentiment del vertigen, dos conceptes que aquesta jove de 24 anys sembla dominar.

Des del 2017, el rècord s'ha batut tres vegades, totes per diferents escaladores. Durant anys l'ha posseït la russa Iuliia Kaplina, a qui li va arrabassar Anouck Jaubert de França; després el va obtenir YiLing Song de la Xina i ara el té Susanti Rahayu, d'Indonèsia.