Publicat 28/5/2020 16:06:17 +02:00CET

Sandro Rosell: "No m'involucraré en cap candidatura, segur"

Sandro Rosell (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha assegurat aquest dimecres que no té cap intenció de tornar-se a presentar a les eleccions presidencials del 2021, ni formar part o involucrar-se en cap altra candidatura, tot i que ha matisat que és un 'no' "gairebé absolut" perquè 'mai diguis mai'.

"No m'involucraré en cap candidatura, segur. Quan conegui els candidats, si cap val la pena hi diré la meva perquè m'importa el Barça i el seu futur. No voldria que caigués en mans de grups empresarials o polítics", ha manifestat en la presentació del seu llibre 'Una forta abraçada'.

També té clar que no serà directiu de cap altre president. "No entraré mai a cap altra junta directiva. Crec que una persona que ha tingut l'honor de ser president no tindria sentit que posteriorment fos directiu. Ser president ja és el màxim honor dins del club, i així ha de ser", ha assegurat.

En aquest sentit, s'ha mostrat contundent sobre el fet que no s'hi pensa tornar a presentar, tot i que amb un petit matís. "Ho repeteixo, no m'hi presentaré. No puc dir un no absolut, perquè absolut només és néixer i morir, però gairebé absolut que puc dir que no", ha apuntat.

"No forma part dels meus plans tornar-me a presentar com a president. Vaig prometre a la meva mare que mentre sigués viva, no ho faria. I espero que visqui molts anys. Però, com sovint diu un amic meu; 'mai diguis mai'. Tot i que la idea és mai", ha aportat.

D'altra banda, ha valorat en positiu el mandat del seu "íntim amic" Josep Maria Bartomeu. "Els mandats es valoren pel mandat, no pas pel darrer any. El president Bartomeu és íntim amic meu i li tinc molta més empatia. Però diria que el mandat de Bartomeu, en global, és molt bo", ha opinat.

"Per saber com són els mandats, quan mires les valoracions individuals o personals, tot és discutible i molt relatiu. Les dades no enganyen, són objectives, i si vas mirant els títols que s'han guanyat durant el mandat de Bartomeu són uns 2,5 per temporada", ha destacat.

"El tema econòmic, que jo sàpiga, cada any han donat beneficis tot i que aquest any probablement no, però ni el Barça ni gairebé ningú perquè les empreses i els clubs patiran. Aquest any s'hauria de treure de la valoració final. Però amb dades objectives, crec que ha estat una gestió molt bona", ha conclòs.

Sobre que el cas Neymar es torni a reobrir s'ha mostrat sorprès. "Està arxivat pel jutge De la Mata, però sembla que algú el va obligar a reobrir-lo. Però no hi ha res, és un club que compra un jugador i més coses com drets de màrqueting", ha afirmat.

"He tingut la sort al final d'un procés judicial de trobar jutges justs, espero que en trobem més i el tornin a arxivar. És absurd que això continuï obert, tants anys, i més després que s'hagi arxivat. Un jutge em va dir que tècnicament això no s'aguanta per enlloc", ha carregat.

També fa criticat la persecució fiscal al capità Leo Messi. "No em deixa de sorprendre que Messi tingui inspeccions constants. Però no hi puc opinar perquè no conec el cas en profunditat. Quan a l'Estat algú vol anar a per algú, el més fàcil és per la via fiscal perquè és interpretativa i tot s'hi val".