Actualitzat 19/2/2019 18:56:22 +00:00 CET

Rubiales anuncia que la Supercopa d'Espanya la disputaran quatre clubs en una 'Final Four' fora d'Espanya


Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 19 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha anunciat que la Supercopa d'Espanya canviarà de format el proper estiu per convertir-se en una 'Final Four' entre els dos primers classificats de LaLiga i els finalistes de la Copa del Rei que es disputarà fora d'Espanya, la proposta s'espera aprovar a l'abril en l'assemblea general de la RFEF.

"La Supercopa d'Espanya es jugarà fora d'Espanya. Portaré en la propera assemblea un nou canvi de model perquè hi hagi una 'Final Four' en la qual participaran els finalistes de la Copa i el primer i segon de LaLiga. Si hi ha coincidència optarem per la classificació històrica de la Copa del Rei. Amb aquest nou model aconseguim fer participar altres clubs professionals d'una manera important. Es jugarà en un període de quatre o cinc dies i esperem aprovar-lo a l'abril. Obre el ventall al fet que hi hagi dos o tres clubs més que puguin entrar en una generació d'ingressos", ha anunciat Rubiales en els Esmorzars Esportius d'Europa Press, patrocinats per Liberbank, Loteries i Apostes de l'Estat (LAE) i Repsol.

D'aquesta manera, la Supercopa fa un pas endavant en la seva evolució, després que el passat estiu es disputarà per primera vegada fora d'Espanya, concretament a Tànger (Marroc), on el Barcelona va guanyar el títol davant el Sevilla (2-1). En principi, la idea és que en la propera edició s'enfrontin en semifinals el campió de la Copa contra el segon de LaLiga i el subcampió de la Copa contra el campió de LaLiga.

Quan se li ha preguntat per la seva opinió contrària a la intenció de LaLiga de disputar partits a l'estranger, Rubiales ha recordat que en la Supercopa "no es corromp el principi bàsic de la competició que un local jugui a casa". "Els torneigs neutrals i a l'estiu no produeixen un desmesurat interès en la massa social dels clubs. Veiem una oportunitat per a la 'Marca Espanya' sense que s'atempti contra els principis esportius", ha desgranat.

En aquest sentit, el president de la RFEF ha recordat que la "FIFA va ser molt clara" en la seva negativa a disputar el Girona-Barcelona a Miami, una proposta que finalment no va arribar a bon port. "Si si mai canvia el seu criteri i som nosaltres una peça del puzle haurem de fer cas del que ens diguin. Però per descomptat nosaltres veiem que es trenca l'essència de l'esport si impedeixes a algú jugar a casa únicament per qüestions econòmiques", ha reiterat.