Publicat 29/11/2019 10:58:56 +01:00CET

Robert Moreno: "Si jo no hagués continuat, Luis Enrique no seria a la selecció"

L'exseleccionador Robert Moreno explica la seva versió dels 'fets' al Claris Hotel de Barcelona, 28 de novembre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

L'exseleccionador espanyol Robert Moreno va reconèixer estar vivint "un moment desagradable" en oferir la seva versió del desacord amb Luis Enrique, qui va tornar aquesta setmana a la 'Roja' sense comptar amb el que havia estat el seu segon durant nou anys.

"És un moment desagradable per a mi", va dir a la sala d'un hotel de Barcelona, on aquest dijous va voler donar la seva versió dels "fets". Un compareixença de 15 minuts en la qual no va admetre preguntes dels molts periodistes.

"Em va etiquetar de dues coses molt lletges i que no em mereixo. El que faig és aportar informació necessària després que ahir se m'ataqués de forma desproporcional, injusta i que se'm titllés de coses que no sóc. En aquest trencaclosques falten peces, estan les de l'altra part però falten les meves", va dir.

No obstant això, el tècnic català va donar una versió diferent i va dir que continua sense saber el perquè de la ruptura personal i professional amb l'asturià, que segons Luis Enrique va ser per voler arribar a l'Eurocopa amb una "ambició deslleial".

"Ara per ara, no sé per què Luis Enrique no vol que estigui amb ell, no ho sé ni em queda clar després del que va dir. Em va qualificar de dues coses molt lletges i que no em mereixo. Durant tot el temps que he treballat amb ell, li he demostrat que no ho sóc", va comentar, sense esmentar els atacs de "deslleial" i "ambició desmesurada" que va dir 'Lucho' en la seva roda de premsa el dia anterior.

Va mostrar una versió diferent a l'explicada per Luis Enrique quant a les reunions que van mantenir tots dos des que Moreno va començar a l'equip nacional. Segons Luis Enrique, no van parlar fins a la reunió del 12 de setembre; segons Moreno, va ser abans.

"Abans d'aquesta reunió del 12 de setembre, vaig reunir-me amb Luis Enrique, abans de la primera concentració (amb ell com a nou seleccionador). En aquesta reunió em va dir que havia fet el que havia de fer, que qualsevol hagués fet el mateix, que estava content i orgullós de mi", va explicar.

"Després dels primers dos partits, va passar el que ja sabeu (la mort de la filla de Luis Enrique) i vaig optar per anar a veure'l, li vaig demanar aquesta reunió (del 12 de setembre) perquè volia transmetre-li el meu suport i fer-li una abraçada. Durant la reunió em va semblar correcte comentar-li igual que havia comentat en públic que estava disposat a fer un pas al costat si ell volia tornar. La meva sorpresa va ser la seva resposta; 'em sembla perfecte però ja no compto amb tu, amb la resta del 'staff' sí'. Em vaig quedar en xoc, i me'n vaig anar", va aportar.

Tot i que va tenir la "temptació" de trucar Luis Enrique per demanar explicacions, no ho va fer perquè l'asturià estava en un moment "complicat". "I vaig saber que Luis Enrique volia tornar per vosaltres, després de la roda de premsa de Cadis. Aquells dos dies van ser molt durs, els vaig viure amb Joaquín, Rafel i Jesús (el 'staff' continuarà al costat de 'Lucho') com vam poder, vam intentar preparar el partit que venia després", es va sincerar.

"En aquesta situació que detecto o intueixo que Luis Enrique vol tornar a la selecció, crec que que torno a demostrar que sóc fidel, i envio un missatge (a la RFEF) en què, sabent que la meva presència no era agradable per a Luis Enrique, els hi dic que parlem perquè volia acordar la meva sortida. Fins a aquell moment vaig complir amb la meva paraula i li vaig ser fidel, a Luis Enrique", es va defensar.

A més, va deixar clar que quan va signar com a seleccionador ho va fer "fins després de l'Eurocopa". "Rubiales em va dir que signava un contracte, que havia de signar fins al final de l'Eurocopa, però no vaig dir que sí fins que a través de Joaquín Valdés vaig tenir el permís de Luis. També se li va demanar permís. Ningú sabia quant duraria la situació de Luis, però sabíem que si li tocava tornar era amb nosaltres, i que em tocava fer un pas endavant, i així ho vaig fer. Si jo no hagués continuat, ara Luis Enrique no seria a la selecció; hi hauria un altre seleccionador", va detallar.

Després d'aquest xoc amb qui va ser el seu cap i amic, ara té clar que vol ser primer entrenador, i té ganes i il·lusió. "Continuo amb la carrera de primer entrenador que he començat, tinc molta il·lusió i moltes ganes de tornar al terreny de joc, de dirigir un equip, de prendre decisions, de fer xerrades, de contestar rodes de premsa. La meva passió és ser entrenador. Aquesta il·lusió és la d'algú que va començar molt a baix i que ha arribat molt a dalt", va concloure.