Ripoll (Girona) acollirà una sortida d'etapa en el centenari de la Volta Ciclista a Catalunya

Publicat 25/9/2019 13:34:10CET
Etapa de la Volta a Catalunya 2019
VOLTA A CATALUNYA

BARCELONA, 25 set. (EUROPA PRESS) -

L'organització de la Volta Ciclista a Catalunya ha confirmat que la ciutat de Ripoll (Girona) acollirà la sortida d'una de les etapes de l'edició centenària de la cursa ciclista, i tornarà a ser l'inici d'una etapa 68 anys després.

"La localitat de Ripoll serà una de les grans protagonistes de l'edició centenària de la Volta Ciclista a Catalunya, que tindrà lloc entre el 23 i el 29 de març del 2020. La capital del Ripollès allotjarà una sortida d'etapa, un fet que no passava des de l'any 1952", ha apuntat la Volta en un comunicat.

Ripoll serà una part important de la Volta Ciclista a Catalunya, que forma part del calendari UCI World Tour --la màxima categoria del ciclisme mundial-- i que celebrarà la seva edició número 100 l'any 2020, una fita que només han aconseguit ara com ara el Tour de França i el Giro de Italia.

El 1952, Ripoll va ser l'escenari de dues etapes, Valls-Ripoll, amb victòria de l'històric Miquel Poblet, i la de l'endemà en què es va disputar la jornada Ripoll-Tona, en la qual va aconseguir el triomf l'italià Giovanni Petinatti.

Prèviament, l'any 1931, també havia acollit una arribada i una sortida d'etapa, Montblanc-Ripoll, amb victòria d'un altre històric com Mariano Cañardo, i Ripoll-Terrassa, amb triomf de Salvador Cardona.

"Acollir la sortida d'etapa de la centenària edició de la Volta és una gran oportunitat per a Ripoll per promocionar-nos com un enclavament amb possibilitats esportives i turístiques espectaculars, una de les quals és el ciclisme", ha assegurat l'alcalde del municipi, Jordi Munell.

Per la seva banda, el director general de la Volta, Rubén Peris, ha considerat un "privilegi" tornar a Ripoll. "Allà hi van guanyar dos mites com Mariano Cañardo i Miquel Poblet. Estem molt il·lusionats perquè aquesta edició centenària sigui tot un èxit, i Ripoll tindrà l'orgull de formar part d'això", ha comentat.

La Volta Ciclista a Catalunya continua definint el recorregut de la seva edició número 100, i ja ha confirmat els finals en alt a les estacions d'esquí de Vallter 2000 i Port Ainé, i les localitats de Banyoles i Ripoll.