Publicat 31/5/2019 10:40:18 +02:00CET

Presó provisional eludible amb fiança de 100.000 euros per a Raúl Bravo i Carlos Aranda

Declaracions en el Jutjat d'Instrucció número 5 d'Osca dels detinguts en l'Operació 'Oikos' sobre amaño en partits de futbol
Verónica Lacasa - Europa Press

HUESCA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Osca ha dictat presó provisional per a l'exjugador del Reial Madrid Raúl Bravo i l'exjugador de diversos equips de Primera Divisió Carlos Aranda, en relació amb la investigació de possibles falsificacions de partits de futbol, que es duu a terme en el marc de l'Operació 'Oikos'.

Podran eludir la presó amb el pagament d'una fiança establerta en 100.000 euros cadascun d'ells, tal com sol·licitava el fiscal. Tots dos jugadors, que s'han negat a declarar, estan sent investigats com a possibles responsables dels delictes de pertinença a grup criminal, corrupció en l'esport i estafa, i els imposa l'obligació de comunicar qualsevol possible canvi de domicili.

Davant del magistrat del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Osca, Ángel de Pedro, han prestat declaració quatre detinguts més. El cap dels serveis mèdics de la Societat Esportiva Osca, Juan Carlos Galindo, ha quedat en llibertat amb càrrecs, com a presumpte autor d'un delicte de corrupció en l'esport. Haurà de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat.

Per al president de la Societat Esportiva Osca, Agustín Lasaosa, i l'exjugador del Reial Valladolid, Borja Fernández, s'ha decretat llibertat provisional amb fiança de 50.000 euros per a cadascun, com a presumptes autors d'un delicte de corrupció en l'esport i cooperadors necessaris en un delicte d'estafa.

Tots dos disposen d'un termini de deu dies per abonar la fiança de 50.000 euros imposada pel jutge. A més, tenen l'obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat, la prohibició de sortir del territori nacional, retirada dels passaports i obligació de comunicar qualsevol canvi de domicili.

També llibertat provisional per al jugador del Deportivo de la Corunya, Ínigo López, amb fiança de 75.000 euros, que haurà d'abonar en el termini de deu dies. Se l'investiga per la seva possible responsabilitat en els delictes de pertinença a grup criminal, corrupció en l'esport i estafa.

Haurà de comparèixer al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes i sempre que se'l citi, se li prohibeix sortir del territori espanyol, se li retira el passaport i se li imposa l'obligació de comunicar qualsevol possible canvi de domicili.