Publicat 25/11/2019 11:19:54 +01:00CET

Nadal: "El nou format ha tingut un gran èxit i li veig un gran futur"

Final de la Copa Davis 2019, Espanya-Canadà a Madrid, 24 de novembre del 2019. - Foto Arturo Baldasano / DPPI
Arturo Baldasano / DPPI / AFP7 / Europa Press

"Necessitem relleu, ja no tenim 20 anys"

MADRID, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

El tennista espanyol Rafa Nadal ha qualificat "un èxit" el nou format de la Copa Davis, que es va estrenar aquesta setmana a Madrid amb el títol per a Espanya, amb el problema pendent dels horaris per les jornades que van acabar de matinada, una setmana "inoblidable" que posa fi a una "temporada molt bona".

"Hi ha coses molt bones, d'altres que es poden millorar. Em sembla un format molt emocionant, totes les eliminatòries es lluiten, tots els punts tenen una importància decisiva en allò que pugui passar en el futur i per a la gent és també molt emocionant. És una competició oberta per a molts països, tot el que he pogut viure aquesta setmana, diria que gairebé tot és molt bo", va dir.

"Als jugadors ens agrada jugar a casa, això es perd una mica, però hi ha rondes de classificació. El món del tennis necessita una Copa del Món com aquesta. Reunir els millors jugadors i les millors seleccions del món. S'ha aconseguit, el format ha tingut èxit i li veig un gran futur. Hi ha un problema que són els horaris", ha afegit, quan ha acabat el torneig.

Espanya ha guanyat el sisè trofeu a casa. "Ha estat increïble tota la setmana. Guanyar el títol després de tot el que hem passat i jugant a casa és difícil de descriure. Una setmana d'aquestes que serà inoblidable. Ha estat una setmana molt llarga, físicament i mentalment vaig posar tota l'energia que tenia en el torneig. Ha estat el final perfecte de temporada per a tots. Sabem com de difícil és guanyar aquest trofeu i què difícil serà retenir-lo", va dir en roda de premsa amb la resta de l'equip.

El número u del món ha estat l'ídol local i l'heroi a Madrid, i ha guanyat 8 punts inclòs el definitiu davant un Canadà al qual no ha dubtat elogiar. "El Canadà té un equip increïble i serà un equip gairebé invencible en els propers anys. Té un equip especial. Denis Shapovalov té moltes coses que no es practiquen, es tenen o no es tenen i ell les té", ha assenyalat.

"Lluitem molt dur. El que ha fet Baptista avui és inhumà, no és d'aquest planeta. Tots hem jugat almenys un partit i això ho fa més especial. Ha estat una temporada molt bona i no hi ha manera millor d'acabar-la, guanyant la Copa Davis. Vivim el dia a dia, hem pogut gaudir d'aquesta eliminatòria", ha afegit, i ha destacat un Baptista que ha tornat a la pista en la final després de la mort del seu pare tres dies abans.

Nadal ha fet una reflexió sobre la falta de relleu en el tennis espanyol. "Feia uns anys que no guanyàvem, és una realitat i també és una realitat que ni som Canadà ni tenim 20 anys. Tenim una edat avançada per a un tennista i necessitem relleu. Hi ha una o dues generacions que hem perdut, que no hem tingut relleu com ha passat en els últims 30 anys", ha reconegut.

"Per sort durem i hem pogut tornar a guanyar vuit anys després. Confiem que Espanya, que és un país històricament fort en l'esport i en el tennis, tregui jugadors per poder continuar competitius", ha conclòs.