Messi guia l'Argentina a les semifinals i Colòmbia elimina l'Uruguai als penals

Leo Messi en l'Argentina-l'Equador de la Copa Amrica
Leco Viana/TheNEWS2 via ZUMA Wir / DPA

MADRID, 4 jul. (EUROPA PRESS) -

La selecció de l'Argentina, amb Leo Messi com a gran estella, ha golejat aquesta matinada l'Equador (3-0), resultat amb el qual han passat a semifinals de la Copa Amrica, on es trobaran amb Colmbia, que ha eliminat l'Uruguai en el torn de penals (0-0, 2-4) amb un excellent David Ospina.

A l'Estadi Olímpic de Goinia, els argentins s'han posat per endavant al partit i han estat a unt d'avanar-se en el marcador quan només havia passat un quart d'hora grcies a rematada de Lautaro Martínez que ha aconseguit parar el porter equatori. Un cop de cap de Germán Pezzella que ha fregat el pal i un xut creuat de Messi en un m a m amb Hernán Galíndez que s'ha estavellat al pal han anticipat el gol argentí.

Ha estat al minut 39, quan Messi ha recollit una pilota a l'rea que ha servit perqu Rodrigo De Paul definís sol, sense porter, per avanar els de Lionel Scaloni. Galíndez ha pogut rescabalar-se abans del descans en parar una doble ocasió de Nicolás González.

Després del pas per vestuaris, Enner Valencia ha volgut sorprendre la saga argentina, per entre el pal i Martínez han evitat el gol, i minuts després Nicolás González gairebé ha posat la pilota a la seva prpia porteria quen provava de buidar-la.

Messi, en una falta directa que ha sortit tocant el pal dret, ha posat fi al moment d'incertesa, i ja al 84, amb Ángel Di María, han pressionat en la sortida Piero Hincapié, li han robat la pilota i el davanter del Bara ha assistit Lautaro Martínez per fer el segon gol. Messi ha tancat la victria en el descompte amb un tir lliure després d'una falta de HIncapié sobre Di María, que li ha costat la vermella (min.93).

D'aquesta manera, la selecció argentina, que no guanya la Copa Amrica des de fa 28 anys, s'enfrontar la matinada de dimarts a dimecres (3.00 hora peninsular espanyola) a Brasília amb Colmbia, que ha avanat de ronda contra l'Uruguai després d'imposar-se en els penals després del 0-0 del temps reglamentari.

Sens dubte, el gran heroi de la tanda a l'Estadi Mané Garrincha de Brasília ha estat el porter David Ospina, que ha endevinat els llanaments de José María Giménez, el segon a tirar, i Matías Viña, l'últim, i ha aconseguit posar el seu conjunt entre els quatre millors del torneig continental.

Tot aix després d'un partit amb molt poques aproximacions a l'rea contrria. De fet, l'ocasió més clara de la primera meitat s'ha fet esperar fins a gairebé el descans, quan Duvan Zapata ha obligat a actuar per primera vegada Muslera i Luis Muriel, en el rebot, per ha enviat la pilota prop del pal dret.

Quan s'ha reprs el partit, Godín ha salvat una altra ocasió clara de Colmbia després d'una rematada de Zapata, i els d'Óscar Tabárez han respost amb un xut desviat de Fede Valverde i un centre perillós de Nández que gairebé sorprn Ospina.

Novament Zapata, superat l'ecuador de la segona part, ha estat a punt d'obrir la llauna, per Muslera l'ha buidat amb el peu. Tot s'ha encaminat cap al torn de penals, en qu Ospina ha estat el triumfador.