Actualitzat 22/06/2018 13:14

Mbappé fa història en el futbol francès i classifica França

Mbappé celebra su gol junto a Griezmann
REUTERS / ANDREW COULDRIDGE

El davanter de 19 anys, el més jove del seu país a marcar en gran torneig internacional en la victòria per 1-0 davant un Perú ja eliminat

MADRID, 21 juny (EUROPA PRESS) -

La selecció francesa es va convertir en la tercera classificada per als vuitens de final del Mundial de Rússia després d'imposar-se aquest dijous sense excessiva lluentor per 1-0 al Perú, ja eliminada també, en un partit on el seu davanter Kylian Mbappé va entrar en la història del futbol del seu país.

No acaba de lluir l'actual subcampiona d'Europa, encara que va oferir centelleigs de la seva capacitat sobretot en la primera part, per després diluir-se una miqueta en la segona, on amb prou feines va treure el cap pels dominis de Pedro Gallese, sense passar excessives dificultats tampoc.

Al final, als de Didier Deschamps, que es jugaran el primer lloc davant Dinamarca i l'encreuament que més els 'convingui' davant el grup d'Argentina, els va caler la diana d'una de les seves joies, Kylian Mbappé, que amb 19 anys es va convertir en anotar el tant de la victòria en el jugador francès més jove a marcar en una gran competició de seleccions.

El del PSG va empènyer a la xarxa una pilota perduda després d'una rematada de Giroud que havia ensopegat en Rodríguez per superar per damunt a Gallese i amb 19 anys, sis mesos i un dia, va superar la marca de David Trezeguet, que li va fer gol a l'Aràbia Saudita al Mundial de França de 1998 amb 20 anys i 246 dies.

El gol va premiar una França que havia estat fins llavors més incisiva, malgrat una sortida més impulsiva del Perú, amb Paolo Guerrero a dalt per tenir més poder ofensiu. El veterà davanter va tenir la millor pels de Gareca, amb una rematada que va detenir amb la cama Hugo Lloris passada la mitja hora.

L'ocasió es va produir amb prou feines quatre minuts abans de l'1-0 i després que els 'bleus', ben impulsats per Paul Pogba, clau en el gol del triomf amb un robatori vital en la sortida de la pilota peruana, i amb mes solucions a dalt amb l'entrada d'Olivier Giroud, haguessin estat més perillosos amb les respectives oportunitats per a un irregular Griezmann, un tir del migcampista del United, un cabotada de Varane i una doble de Lucas Hernández.

El Perú va quedar 'tocat' després de l'1-0, però va aguantar sense rebre un altre gol fins al descans, després que Ricardo Gareca va optar per buscar més poder atacant amb l'entrada de la 'Foquita' Farfán. França va decidir jugar més amb el marcador i es va endur un bon esglai amb un tret d'Aquino que va impactar al travesser amb Lloris ja superat.

La subcampiona europea va tractar de recuperar el control del partit, però ja sense tanta presència de Pogba, li va costar i els peruans van ser qui més ho van intentar, encara que amb la mateixa innocència que van mostrar contra Dinamarca.

Trets llunyans i una rematada al lateral de la xarxa de Farfán van ser els seus millors arguments, mentre que els de Deschamps, que va tornar a retirar Griezmann, aquesta vegada mancant deu minuts, van tenir la millor per mitjà del blaugrana Dembélé. El Perú no va trobar el seu gol salvador i va posar fi amargament a la seva espera de 36 anys per tornar a jugar una Copa del Món.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: FRANÇA, 1 - PERÚ, 0 (1-0, al descans).

--ALINEACIONS.

FRANÇA: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Lucas; Kanté, Matuidi, Pogba (Nzonzi, min.89); Mbappé (Dembelé, min.74), Griezmann (Fekir, min.80) i Giroud.

PERÚ: Gallese; Advíncula, Ramos, Rodríguez (Santamaría, min.46), Trauco; Yotún (Farfán, min.46), Aquino; Carrillo, Cova (Ruidiaz, min.82), Flors; i Guerrero.

--GOLS.

1-0, minut 34. Mbappé.

--ÀRBITRE: Mohammed Abdulla (UAE). Va amonestar Matuidi (min.16), Pogba (min.86), per França, i Guerrero (min.23), Aquino (min.80), pel Perú.

--ESTADI: Ekaterinburg Arena.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés