Publicat 8/10/2019 11:48:01 +02:00CET

Márquez: "Veure el meu nom al costat del de llegendes de l'esport em posa la pell de gallina"

Marc Marquez of Spain and Repsol Honda Team during the press conference after winning the MotoGP World Champion title at Repsol Campus in Madrid, Spain, on October 08, 2019.
Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa Press

MADRID, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda), que ha tornat a Espanya després de conquistar el vuitè Mundial de la seva carrera, ha assegurat que mira d'"apartar la mirada" de tots els comentaris sobre la seva carrera, perquè només vol "viure el present", però ha reconegut que veure que la gent posa el seu nom a l'alçada de "llegendes ja no només del motociclisme, sinó de l'esport" li posa "la pell de gallina".

"Miro d'apartar la mirada i seguir el meu camí. Lògicament jo també veig el que es diu i quan sents el teu nom envoltat de llegendes ja no només del motociclisme, sinó de l'esport, se't posa la pell de gallina", ha valorat Márquez davant la premsa a la seu de Repsol a Madrid.

El campió de MotoGP, que està a set títols del pilot Giacomo Agostini, no ha descartat arribar algun dia a aquesta xifra. "Mai no diré impossible, però veig gairebé impossible igualar-lo perquè significa guanyar gairebé el doble del que tinc ara. No m'he obsessionat mai amb res, només vull gaudir de la meva passió", ha recalcat Márquez, que es fixa en estrelles d'altres esports per créixer.

"Aquest any era difícil millorar, però un dels meus ídols és Rafa Nadal, el veus i sempre està millorant, Messi marca un gol increïble i després en marca un altre de millor. És aquí on miro de tenir el mirall per millorar", ha dit, i s'ha mostrat satisfet després de complir "un any de somni".

"Hem aconseguit el títol i estem molt orgullosos de la manera en què ho hem aconseguit. Anem sumant i creixent a nivell d'estadístiques, títols, 'poles', però m'agrada viure el present, no el passat ni el futur. L'edat va passant i miro de ser més madur, gestionar-ho més tot. L'any 2014 va ser un any molt bo, però tenia un punt d'immaduresa i d'inconsciencia. Aquest any he completat l'any més sòlid de la meva carrera esportiva", ha reflexionat.

Sobre el seu germà Alex, ha apuntat que "està fent un any molt bo i s'està guanyant a pols el campionat". "Però encara falten quatre carreres en què cal gestionar la pressió. Jo no li posaré més pressió de la que ja té, que ho gaudeixi i estigui el més concentrat possible. Si ho prova i no surt, almenys que tingui la consciència tranquil·la. A casa jo soc la seva principal ajuda i ell és la meva millor ajuda", va dir.