L'Uruguai guanya Xile i se citarà amb el Perú en els quarts de la Copa Amèrica

Belo Horizonte celebra un gol amb la selecció de l'Urguay.
Warley Soares/AM Press via ZUMA / DPA

RIO DE JANEIRO, 25 juny (Reuters/EP) -

La selecció de l'Uruguai, amb un gol de cap d'Edinson Cavani
a deu minuts del final, ha derrotat Xile (1-0) i s'ha collocat amb set punts en la primera posició del Grup C de la Copa Amrica i se citar amb el Perú en els quarts de final.

Amb la Roja ja classificada i la Celeste virtualment en els quarts, el que estava en joc a l'estadi Maracaná de Rio de Janeiro era evitar Colmbia i guanyar un dia més de descans abans del proper partit. Per obtenir el doble 'premi', l'Uruguai estava obligat a guanyar, mentre que Xile en tenia prou amb l'empat.

Quan tot semblava encaminat a favor de Xile, una bona combinació en atac de l'Uruguai, als 82 minuts, ha canviat el sentit del partit. Nahitan Nández ha passat a Luis Suárez que ha obert a Jonathan Rodríguez, qui ha centrat sota el primer pal perqu Cavani executés de cap, la seva especialitat.

Amb la victria, l'Uruguai lidera el grup amb set punts, mentre que Xile es queda amb sis. En l'altre partit del grup, el Japó i l'Equador han empatat (1-1), resultat que els ha eliminat. Ara, l'equip uruguai jugar aquest dissabte amb el Perú a Salvador, mentre que Xile ho far un dia abans amb Colmbia a Sao Paulo.

L'Uruguai i Xile comparteixen la mateixa part del quadre, motiu pel qual podrien tornar a enfrontar-se en una hipottica semifinal. En l'altra banda del quadre, els emparellaments de quarts són Veneuela-Argentina i Brasil-Paraguai.