Publicat 22/8/2020 17:44:08 +02:00CET

Luis Suárez: "Si no em volen, que parlin amb mi i no filtrin el meu nom"

Luis Suárez, jugador del FC Barcelona
Xavi Bonilla / AFP7 / Europa Press - Archivo

L'uruguaià acceptaria "un rol de suplent" per no sortir del Barça

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El jugador del FC Barcelona Luis Suárez ha demanat al club que, si no el volen per a la propera temporada, parlin al més aviat possible amb ell i "no filtrin" el seu nom als mitjans, i ha assegurat que encara no ha parlat amb el nou tècnic, Ronald Koeman.

"Es parla d'alguns noms que va donar el president, de canvis que es poden donar, però a mi ningú em va dir que volen prescindir de mi. Si aquest és el desig del club, estaria bé que el responsable que triï parli directament amb mi. Millor així que filtrar si sóc un dels qui volen que surti. Està per veure", ha dit l'uruguaià en una entrevista a 'El País' recollida per Europa Press.

"Jo també vull el millor per al club i la meva idea avui és seguir, però si des del club decideixen que sóc prescindible, no tinc inconvenient de parlar amb els qui decideixen. Koeman? Encara no he parlat amb ell", ha dit.

"Quan es perd com es va perdre a Lisboa tots som responsables. No seria just assenyalar només un jugador. De vegades es vol personalitzar, però crec que que ningú podrà posar en dubte el meu compromís amb el Barcelona. Va ser un dia que tot va sortir malament. Ens vam veure superats i no vam saber com arreglar-ho", segons ell.

Preguntat pel seu futur, Suárez ha dit que "sempre que comptin" amb ell, vol "seguir aportant tot el que pugui". "Sento el suport de la gent des que vaig arribar i això em dóna molta força. Acceptaria un rol de suplent, com ho vaig acceptar en tota la meva carrera. La competència sempre és bona i si el tècnic considera que haig de començar des de la banqueta, no tinc problema amb ajudar l'equip amb el rol que m'atorguin. Encara puc aportar molt a aquest club", ha dit.

A més, el '9' del Barça ha recordat l'any passat quan "l'Ajax va eliminar al Reial Madrid i es deia que Kroos estava acabat, volien jubilar a Modric, deien que Ramos era un desastre i de sobte ja no valia cap jugador. I l'any següent tot els va anar millor i una altra vegada són uns fenòmens i formen part d'un equip de llegenda".

"Ja se sap que amb la derrota es dispara contra tot i contra tots. Honestament crec que que falta una mica de coherència, paciència i sobretot memòria. Quan falta coneixement i arguments per explicar les coses a fons se sol treure un motiu fàcil i simple. I sí, sóc amic de Messi. És un orgull per a mi; a la pista no hi ha amics sinó companys d'equips que estem per ajudar-nos, i fora de la pista tinc la sort d'explicar com a amic a una persona excel·lent com Leo", ha afegit.

Contador