Publicat 07/03/2021 19:03

L'Atlètic i el Reial Madrid deixen passar l'oportunitat

Luis Suárez celebra el seu gol en el derbi entre l'Atltic i el Reial Madrid de LaLiga Santander 2020-2021
Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa Press

Benzema equilibra el gol de Luis Suárez en l'últim sospir d'un derbi equilibrat

MADRID, 7 març (EUROPA PRESS) -

L'Atltic de Madrid ha deixat escapar en l'últim sospir allunyar-se de manera gairebé definitiva del Reial Madrid en la lluita pel títol de la Lliga Santander després d'empatar aquest diumenge a un gol al Wanda Metropolitano, amb un Karim Benzema que ha salvat un punt que poc val per als madridistes en l'última empenta.

El líder ha tingut a les manes posar-se a vuit punts i un partit pendent del seu veí, per ha pogut aguantar el marcador en el quart d'hora final on s'ha quedat sense gasolina i ha vist com el '9' francs igualava al minut 87 el gol de Luis Suárez en el primer quart d'hora d'un partit igualat.

Thibaut Courtois ha salvat el seu equip amb dues bones intervencions que han evitat el 2-0 que hauria premiat els de Diego Pablo Simeone, que han anat de més a menys i s'han penjat del seu porter, cosa que ha provocat que cada equip s'hagi emportat un punt i ara els de Zidane se situen a cinc del líner, mentre que el FC Barcelona ha estat l'equip que n'ha sortit afavorit i s'hi posa a tres, amb un partit més.

El líder de la competició ha comenat amb intensitat al derbi. Al Reial Madrid li ha costat més sortir i ha provat de buscar possessions llargues per aplacar els de Diego Pablo Simeone, amb Trippier, que ha tornat al camp després de la seva sanció, i Carrasco, sempre a camp rival en atac, i l'angls ha format una línia de quatre amb Savic, Felipe i Hermoso.

L'Atltic ha estat el primer a marcar al primer quart d'hora. Llorente ha irromput amb potncia pel costat dret amb un Mendy molt avanat, ha sobrepassat sense problemes Nacho, i Luis Suárez ha sabut ajustar a la perfecció el seu desmarcatge a l'esquena de Varane per rebre la precisa passada del '14' i definir d'una manera espectacular davant de Courtois.

El conjunt madridista ha mirat de respondre i ha estat prop de fer-ho poc després en el seu primer acostament seriós a l'rea d'Oblak, per Benzema no ha connectar correctament un centre des de l'esquerra. L'actual campió ha tornar a malbaratar un 'punch' ofensiu, amb Asensio i Rodrygo, l'aposta en l'onze de Zidane, i no ha aportat gaire, i Benzema, que ha tornat just avui, ha estat més a prop dels mitjans que de la porteria rival.

Els centres han estat la millor fórmula madridista per provar de fer mal a l'equip contrari, que s'ha protegit quan el rival s'installava al seu camp, i ha estat rpid per aprofitar sobretot l'espai a l'esquena d'un Lucas Vázquez, que ho ha passat malament amb Carrasco, i sobretot amb un Lemar amb llibertat de moviments.

No obstant aix, les bones opcions que ha tingut per avanar-se, el francs no les ha pogut transformar en assistncies per a Suárez. Un potent tret lluny de Casemiro ha estat la millor oportunitat visitant en un tram final marcat pel suspens amb una m a l'rea de Felipe després d'un servei de banda que, després de consultar-se amb el VAR, no s'ha decretat.

L'ATLTIC PERDONA EL 2-0

El Reial Madrid ha volgut posar una marxa més després del descans, per les milllors opcions han estat a pilota parada, amb centres des dels costats i amb Courtois. El porter belga ha estat clau per mantenir els primers compassos de dues grans accions, un m a m amb Carrasco i una rematada propera de Suárez després d'una entrada del belga, que comenava a trobar espais.

Simeone ha mogut fitxa i ha estat més enrgic en canviar Saúl per Lemar, mentre que Zidane ha provat de cambiar el rumb amb Vinicius i Valverde, per uns discrets Asensio i Rodrygo, tot i que el rival encara ha tingut millors opcions, tot i que Correa no ha encertat a connectar un xut a pocs metres de la porteria.

El pas dels minuts ha evidenciat l'anhel de més local, amb Joao Felix al camp, i han provat de sentenciar a la contra i guardar la seva valuosa renda. El Reial Madrid ha tornat a provar sort des de lluny (Valverde) a Oblak, i després amb, que ha acabat amb una doble parada, sobretot de la primera després d'una gran passada de Vinicius. L'eslov també ha encertat davant del '9' un xut de falta, per no ha pogut aturar l'empat al 87, fruit d'una gran combinació del de Lió i Casemiro, i que ha provocat que el derbi hagi estat poc útil per a tots dos equips.