Publicat 17/6/2019 17:05:40 +02:00CET

L'assassí de la golfista espanyola Celia Barquín serà condemnat a cadena perpètua

Celia Barquín
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

L'assassí confés de la golfista espanyola Celia Barquín, Collin Richards, serà condemnat a cadena perpètua el proper 23 d'agost, segons les lleis de l'estat de Iowa (Estats Units), després de declarar-se culpable, durant el judici, de l'assassinat de la jove el passat 17 de setembre.

La golfista càntabra, que llavors tenia 22 anys, va ser trobada sense vida la matinada del 18 de setembre del 2018 en un camp de golf de la localitat nord-americana d'Ames. Segons els investigadors, va morir com a conseqüència de les ferides que li va produir una "arma blanca" a "la part superior del tors, cap i coll".

Després de trobar el cadàver de la jove, un gos de la policia va rastrejar l'olor de Barquín fins a un assentament de persones sense llar al costat d'un rierol prop del camp de golf, on Richards havia estat vivint en una tenda de campanya, segons va informar un denunciant anònim.

Segons aquest mateix individu, que coneixia el sospitós, Richards havia assegurat en els darrers dies que tenia "l'impuls de violar i matar una dona". Un segon conegut va informar la policia que Richards va arribar aquell dilluns a casa seva "despentinat, cobert de sang i sorra i moll", i que després se'n va anar.

Al campament, els investigadors van recuperar uns pantalons curts amb taques de sang i un ganivet que suposadament Richards va donar a dues persones després de l'assassinat. Aquests dos individus estaven ajudant Richards a sortir de la ciutat, però abans de marxar va demanar tornar a l'assentament per recuperar la seva tenda de campanya.

Va ser llavors quan els agents van trobar Richards amb "diverses rascades recents a la cara", resultat de la resistència que va oposar la víctima, i "una profunda laceració a la mà esquerra que va mirar d'ocultar".