L'AMA sanciona Rússia per dopatge i deixa el país sense Jocs de Tòquio 2020

Actualitzat 9/12/2019 16:23:11 CET
Estadi Olímpic dels Jocs de Tòquio 2020
Adam Davy/PA Wire/dpa - Archivo

MOSCOU, 9 des. (Reuters/EP) -

Rússia ha estat sancionada per dopatge amb 4 anys de sanció i els seus esportistes no podran disputar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i Pequín 2022, ni l'Eurocopa del 2020, ni el Mundial de futbol de Catar 2022, després que l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) hagi pres la decisió perquè s'han manipulat dades de laboratori.

El Comitè Executiu de l'AMA ha pres la decisió "de manera unànime", segons un portaveu de l'organisme, després de concloure que Moscou hauria alterat les dades de laboratori i eliminat fitxers vinculats a proves de dopatge amb resultats positius que podrien haver ajudat a identificar els responsables del dopatge.

Rússia, una de les potències esportives mundials, s'ha vist involucrada en diversos escàndols de dopatge des que un informe del 2015 que va encarregar l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) va trobar evidències d'un sistema de dopatge massiu en l'atletisme rus.

Aquestes irregularitats han aflorat des de llavors, molts dels seus atletes han quedat fora dels dos últims Jocs Olímpics i el país ha estat privat de participar amb la bandera durant els Jocs d'Hivern de Pyeongchang el 2018 com a càstig per l'encobriment d'aquest sistema de dopatge que va promoure en els Jocs de Sochi 2014.

Les sancions d'aquest dilluns les ha proposades el Comitè de Revisió de Compliment de l'AMA per respondre a les dades de laboratori manipulades que els va proporcionar Moscou a començament d'any.

La decisió del Comitè Executiu de l'AMA es pot recórrer a través de la RUSADA, i el cas hauria de ser remès davant el Tribunal d'Arbitratge per a l'Esport (TAS).