Publicat 11/6/2019 16:51:46 +02:00CET

L'Agència de Protecció de Dades multa amb 250.000 euros laLiga per l'app que utilitza el micròfon dels mòbils

Tebas califica de "fanfarronada" de Aranda implicar a siete jugadores del Valladolid en amaños de partidos
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 11 juny (EUROPA PRESS) - -

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha sancionat amb 250.000 euros laLiga per una infracció del principi de transparència a l'hora d'informar en l'app oficial sobre l'ús de la funcionalitat del micròfon en el moment de la seva activació.

Així ho ha donat a conèixer aquest dimarts LaLiga, que ha anunciat que acudirà a la via judicial perquè discrepa "profundament" de la decisió i rebutja la sanció imposada perquè és "injusta". "L'AEPD no ha fet l'esforç necessari per entendre com funciona la tecnologia", ha criticat.

LaLiga ha assegurat que impugnarà judicialment la resolució "per demostrar que la seva actuació ha estat en tot moment conforme a dret i responsable" i ha argumentat que ha complert "en tot moment amb els principis i requisits" que s'estableixen en el Reglament General de Protecció de Dades i la Llei Orgànica de Protecció de Dades i de Garanties dels Drets Digitals, i en les guies i directrius publicades fins avui per les autoritats de control, inclosa l'AEPD.

L'entitat esportiva ha defensat que, perquè la funcionalitat del micròfon estigui activa, "l'usuari ha d'atorgar expressament i en dues ocasions el seu consentiment, per la qual cosa no es pot atribuir a LaLiga manca de transparència o informació sobre aquesta funcionalitat". A més, ha recalcat que els qui no prestin el consentiment poden igualment continuar utilitzant l'app "sense cap limitació".