Publicat 12/10/2019 18:50:20 +02:00CET

Kipchoge: "Estic feliç per haver inspirat a la gent i demostrar que l'ésser humà no té límits"

Ineos 1:59 Challenge marathon in Vienna
Herbert Neubauer/APA/dpa

MADRID, 12 oct. (EUROPA PRESS) -

L'atleta kenyà Eliud Kipchoge s'ha mostrat exultant després de convertir-se aquest dissabte a Viena en el primer home en baixar de les dues hores en una marató i haver "inspirat a la gent", en demostrar que l'ésser humà "no té límits" i que pot acabar amb tots els mals "corrent", i espera que molts més atletes puguin trencar també la barrera.

"Sóc un home molt feliç per haver pogut córrer en menys de dues hores i per poder inspirar a la gent. Cap humà té límits, pots fer-ho. Espero que més atletes al món corrin en menys de dues hores després d'avui", va declarar a l'organització després de completar en 1:59:40.2 el recorregut de 42,195 quilòmetres al parc Prater de Viena, al repte 'INEOS 1:59 Challenge' de Nike.

A més, el campió olímpic de la distància va equiparar la seva proesa al rècord de la milla de Roger Bannister el 6 de maig de 1954, quan es va convertir en el primer atleta en completar la distància en menys de quatre minuts. "Em sento bé. A l'ésser humà li ha costat 65 anys tornar a fer història en l'esport, després que Roger Bannister ho aconseguís el 1954. Ho he intentat i ho he aconseguit", va subratllar.

Kipchoge va confessar que el nerviosisme per afrontar la gesta el va fer despertar-se a les 4:50 hores, i va donar les gràcies a tots els atletes que el van ajudar a aconseguir-la. "Entre les 41 llebres es troben alguns dels millors atletes del món i els agraeixo que m'hagin donat l'impuls per fer-ho. Ho vam fer junts", va indicar.

Finalment, l'africà va apuntar també que aquest rècord, no oficial per a la IAAF, "significa molt per Kenya". "Tots poden sortir per la porta i córrer per fer un gran món. Tots podem fer d'aquest món un lloc bonic per viure", va manifestar. "És possible que tots els esportistes guanyin net i podem matar totes les malalties del món simplement corrent", va concloure.