Publicat 19/1/2019 13:10:37 +01:00CET

El Jutge de LaLiga suspèn al Reus i el club diu que Tebas se salta les normes

Las Palmas i Reus es mesuren en l'Estadi de Gran Canria
LALIGA

Susps el Reus-Las Palmas pels impagaments del club catal

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El partit entre Las Palmas i Reus de la jornada 22 en LaLiga 1/2/3 ha estat susps aquest divendres pel Jutge de Disciplina Social de LaLiga, tal com va anunciar el president de Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez, en la seva arribada a terres catalanes, confirmant LaLiga la "suspensió" del Reus fins que solucioni el seu expedient.

L'equip canari, que va viatjar aquest divendres cap a Reus per jugar amb normalitat, va comunicar a través del seu president que no jugaran matí. La decisió adoptada pel Jutge de LaLiga contradeia l'exposat per la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) hores abans i impedeix que el Reus salti al verd fins que no es resolgui el seu expedient per impagaments.

"Després de la resolució Jutge de Disciplina Social, LaLiga comunica a la UD Las Palmas la suspensió del partit previst per a matí davant el Reus Deportiu, així com l'anullació de la designació de l'equip arbitral per a la citada trobada", va indicar el club insular a través del seu compte de Twitter.

Hores abans, la RFEF va desestimar l'ajornament del partit pels impagaments de la directiva catalana als seus futbolistes. No obstant aix, LaLiga ha considerat que aquests impagaments no poden seguir permetent-se i ha aprofitat el comenament de la segona volta per impedir més perjudicis a la competició.

LaLiga va emetre després un comunicat en el qual ressaltava la magnitud de la decisió que "suspn el dret del Reus de
participar en la competició professional fins a la resolució de l'expedient disciplinari obert". Des de LaLiga informen que es va anullar la designació arbitral i que es va informar a les televisions.

"Un dels valors que ha de protegir LaLiga és la puresa de la competició, i per tant, fins que es dicti resolució definitiva en aquest expedient, el Jutge de Disciplina Social ha procedit a accedir a una de les mesures provisionals sollicitades per LaLiga", afegeix.

EL REUS CRITICA L'ACTUACIÓ DE TEBAS

La resposta del Reus va arribar a continuació, en desacord amb l'actuació de Javier Tebas, per insistir a suspendre al quadre catal, malgrat l'oposició també de la RFEF. "LaLiga i el seu president estan actuant de forma contrria als estatuts de la prpia lliga, causant al CF Reus una greu indefensió i perjudici. El club estudia iniciar les accions judicials oportunes", diu.

L'equip catal recorda que treballa per resoldre els problemes econmics per critica la insistncia de Tebas per suspendre el seu dret a competir, arribant fins i tot el Jutge a recudir el termini per esmenar els impagaments, una mitjana en la qual el Reus no va tenir opció de pronunciar-se. Aquesta decisió és la que considera el club fora dels estatuts de LaLiga i va ser recorreguda al TAD des del 4 de gener.

La sentncia al partit va arribar passada la mitjanit amb un nou comunicat de la RFEF, en el qual, la presidenta del Comit de Competició, Carmen Pérez González, fallava en favor de suspendre el partit del Reus després de conixer la decisió del Jutge de LaLiga, recordant que és la Federació la que té aquesta competncia i en favor de no crear una situació de "incertesa".