Actualitzat 20/10/2018 17:29

La Junta del Barça retira la votació de l'escut de l'Assemblea després d'"assumir" la no aprovació

Proposta d'escut del FC Barcelona
FC BARCELONA

   BARCELONA, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

   La Junta Directiva del FC Barcelona ha retirat aquest dissabte sobre la marxa la votació del nou escut del FC Barcelona, punt més calent de l'ordre del dia, després d'escoltar les opinions d'alguns Compromissaris a l'Assemblea General i haver "assumit" que la votació anava a ser contrària al canvi.

   "Retirem la votació per fer una reflexió i veure com podem ajuntar el canvi amb el sentiment, per veure si es pot portar en breu a un referèndum el canvi de l'escut", ha anunciat el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, davant l'estupor de bona part dels Compromissaris.

   Bartomeu, entre crits de 'Volem votar', ha afegit: "A mi m'agrada votar, però volem fer aquesta reflexió perquè sí ens fa fer alguna evolució, veurem si mantenint el 'FCB' a l'escut. En el futur pot haver-hi una millor solució que aquesta".

   I és que molts Compromissaris s'ha mostrat contraris al canvi de l'escut proposat per la Junta Directiva de Bartomeu en el torn de preguntes previ a la votació que finalment no ha tingut lloc. Alguns han demanat que se celebrés un referèndum entre tots els socis i molts han anunciar a més el seu vot negatiu.

   El secretari de la Junta Directiva, Jordi Calsamiglia, ha pres la paraula després de Bartomeu i ha assegurat el següent: "Assumim que aquest canvi no s'aprovaria, perquè ho assumim. Farem un replantejament, i passem al proper punt de l'ordre del dia".

   Una sentència que ha provocat diverses xiuletades al Palau Blaugrana, i que ha donat lloc a la fugida d'alguns Compromissaris contraris a retirar la votació, sostenint en mà el seu vot negatiu, donant a entendre que volien votar 'No' i acabar amb el possible canvi d'escut.

   Així, el que des de 2002 i fins ara era el reconegut i acceptat escut, amb una fina línia negra separant cada part del mateix, com la creu de Sant Jordi, la Senyera, els colors blaugrana i una pilota, i sobretot amb les sigles 'FCB', seguirà sent de moment l'escut del FC Barcelona.

   Falta per veure la decisió de la Junta Directiva, si bé opta per redissenyar el nou disseny o no, i si sotmetre-ho o no a un referèndum -canviant primer els Estatuts del club, ja que no es pot votar en un reférendum normal-.

   Part del rebuig de part dels socis al nou disseny es deu a la falta de l'acrònim 'FCB'. Sense ell, el nou escut tenia la pilota més centrada i unes franges blaugranes més llargues i amples --amb la pèrdua d'una franja grana i una altra blava--, i eliminava les línies negres del contorn interior.

   Es modernitzava l'escut però, això sí, oblidant una dels seus senyals d'identitat com eren aquestes sigles, presents des de 1910 i sempre en català excepte en temps de la Dictadura de Franco, quan van ser canviades per les de 'CFB' atenent a Club de Futbol Barcelona.

   A més, la 'Senyera' deixava de ser-ho com a tal ja que només es mantenien les quatre barres vermelles, o granes segons el nou disseny, igual que la creu de Sant Jordi perdia el vermell origial que representa a la ciutat de Barcelona i també passava a ser grana.

   El vicepresident primer del club, Jordi Cardoner, ha assegurat abans que s'anul·lés la votació que el canvi "no és un capritx". "Forma part del projecte de creixement de marca i del que ens permeti seguir liderant l'esport mundial. Ho fem per ser el primer referent per a milions de persones, fa falta innovar".

   Per la seva banda, el dissenyador del nou escut, Josep Maria Mir, s'ha mantingut en la mateixa línia. "No ha estat una voluntat de modernitzar l'escut sinó una resposta a una necessitat que tenim. Un club com el nostre no pot perdre el tren de la tecnologia. I hem resolt el problema partint de les nostres arrels, donant més espai al blaugrana i a la pilota", ha argumentat.

   I és que considera que l'actual escut no pot fer front a les noves necessitats digitals i de consum de continguts en els 'smartphones' o 'tablets', i no garanteix una aplicació "fidedigna i homogènia" en els suports físics i digitals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés