Publicat 19/1/2019 15:17:08 +01:00CET

Irene Usabiaga, octava en l'ómnium de la Copa del Món de Cambridge

Irene Usabiaga
RFEC

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

L'espanyola Irene Usabiaga ha finalitzat en la vuitena posició en l'ómnium de la segona jornada de la Copa del Món de ciclisme en pista de Cambridge (Nova Zelanda), mentre que Tania Calvo ha aconseguit els vuitens de final en la velocitat.

La jornada comenava amb la velocitat individual femenina, on Tania Calvo acabava desena amb 11.025 i Helena Casas ho feia vintena segona amb 11.443. La velocista catalana no va poder accedir als vuitens de final en veure's superada per la britnica Katy Marchant, per sí Calvo, que es va imposar a la xinesa Shen amb un temps d'11.889. La ciclista alabesa, no obstant aix, no aconseguiria posteriorment la passada a quarts de final després de perdre en el seu duel davant la nord-americana Madalyn Godby.

En l'altra prova de velocitat del dia amb representació nacional, Juan Peralta no va aconseguir accedir a la segona ronda del Keirin, després de finalitzar la seva srie quart i la repesca en tercera posició.

Mentre, Irene Usabiaga va arrencar l'ómnium amb una magnífica actuació en el scratch, sisena. La fondista guipuscoana va realitzar també una bona carrera en la Tempo Race, finalitzant desena i pujant al vuit lloc de la general. Després d'aix, va ser novena en l'eliminació i, després de no poder sumar en la prova final de puntuació, va finalitzar la competició vuitena, empatada a 76 punts amb la setena classificada, la russa Alexandra Goncharova. L'or va ser per a l'australiana Annette Edmonson, amb 131 punts.

La jornada sabatina neozelandesa també va deixar el debut en aquesta Copa del Món dels fondistes espanyols Óscar Pelegrí i Illart Zuazubiskar, que van competir com a parella en una Madison sense fortuna per a ells i en la qual es van veure relegats a la catorzena plaa, amb un or incontestable per als locals Campbell Stewart i Aaron Gate després de sumar 76 punts. Zuazubiskar va ser l'encarregat també de realitzar el scratch, finalitzant en tretz.