Un gran Athletic Club reviu i gairebé sentencia a Moscou

Mikel Rico y Raúl García celebran un gol con el Athletic
REUTERS

BARCELONA, 16 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Athletic Club ha superat aquest dijous l'Spartak de Moscou (1-3) a l'Stadion Spartak de la gèlida capital russa i pren un gran avantatge en aquesta eliminatòria dels setzens de final de la Lliga Europa, que va poder ser encara superior, i que haurà de confirmar a San Mamés després d'una millora en la seva imatge i joc.

La irregularitat a LaLiga Santander i la mala arrencada en aquesta Lliga Europa no s'han presentat a Moscou, on la neu que ha caigut durant el partit no ha glaçat els 'lleons' sinó uns locals que han estat la presa. El 0-3 al descans ha deixat molt encarat el duel per als de Kuko Ziganda i, per contra, els russos se n'han anat al vestuari entre xiulets de la seva afició.

Potser sí ha pagat la inactivitat un Spartak que no juga un partit oficial des del desembre, per l'aturada hivernal de la lliga russa, però la veritat és que l'Athletic ha rememorat les seves millors nits europees liderat per Aritz Aduriz, que ha lluitat sense descans.

El guipuscoà ha marcat dos gols en els moments clau, el primer per obrir la llauna i el segon que ha arribat quan l'Spartak prenia la iniciativa en el joc. Però més letal encara ha estat el 0-3, obra de Mikel Rico si bé la UEFA l'anota en pròpia porteria a Kutepov. El gol de Luiz Adriano per part dels russos ha retallat la diferència, però poc més.