Publicat 9/1/2019 16:23:53CET

Futbolistas ON recorrerà la impugnació de la Taula Negociadora per al Conveni Col·lectiu amb LaLiga

Reunió de la Comissió Negociadora del Conveni Collectiu a la seu de LaLiga.
LALIGA - Archivo

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El sindicat Futbolistas ON ha anunciat que recorrer la sentncia de l'Audincia Nacional (AN) en la qual s'impugna la Comissió Negociadora de modificació del Conveni Collectiu, formada pel mateix sindicat i LaLiga, i ha lamentat que s'hagin deixat "sense efecte els avanos" que havien aconseguit amb la patronal.

Segons Futbolistas ON la sentncia reconeix els seus 2.593 afiliats i anuncia la intenció de recórrer la sentncia de l'AN, perqu creu "fermament" que l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) "no només havia comunicat la intenció de negociar novament parts del conveni, sinó que estava negociant en la Comissió Paritria del Conveni i que la seva intenció era negociar, encara que en solitari", cosa que constitueix "un atac" al seu dret a la negociació collectiva.

"Cal recordar que aquesta comissió va ser constituda per LaLiga i Futbolistas ON, si bé AFE va ser convocada en igualtat de condicions, amb totes les garanties i informació, i amb el seu espai reservat perqu se sumés a la taula negociadora quan ho considerés oportú. El conveni encara segueix vigent i per modificar-lo s'exigeix que les parts que el van signar (AFE i LaLiga) estiguin d'acord", assenyala en una nota.

Per al sindicat, l'Audincia admet que els advocats d'AFE van notificar a LaLiga propostes de modificació del conveni collectiu, "si bé entén que no és suficient per deduir que aquest sindicat volia asseure's a negociar un canvi de conveni, i per aquest motiu ha anullat la Taula de Negociació".

"Si Futbolistas ON va acudir a constituir-la va ser perqu sabíem que AFE i LaLiga volien realment modificar el conveni arran del que ha passat amb el Reus. La nostra intenció era contribuir a aquesta modificació, per aquest motiu ens vam animar a negociar millores del conveni en defensa dels futbolistes", ha argumentat.

A judici seu, es va convocar i informar AFE de l'ordre del dia de totes les reunions, així com dels avanos assolits, amb l'aspiració que acudís a la Taula de Negociació i fes fora per incrementar les millores.

"No obstant aix, en comptes d'acudir-hi, va presentar una demanda contra la Taula de Negociació, en la nostra opinió la seva preocupació no era obtenir unes determinades millores en el conveni sinó seguir sent l'únic sindicat negociador", ha lamentat.

En aquest sentit, la demanda interposada per l'AFE ha aconseguit que, segons Futbolistas ON, "es deixin sense efecte" els avanos que LaLiga i aquest sindicat havien assolit, com l'increment dels salaris dels futbolistes, una nova indemnització per als casos de lesions greus i mesures de protecció per evitar un nou cas Reus o primes per antiguitat.

el més llegit

 1. 1

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 2. 2

  Sabadell ven la seva dipositaria a BNP Paribas per 115 milions i aconsegueix una plusvàlua de 75 milions

 3. 3

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 4. 4

  Coronavirus.- La Diputació de Barcelona cedeix vehicles de la seva flota a CatSalut

 5. 5

  Robles reconeix que la situació es pot "tornar a repetir" a la tardor i admet "errors"