El futbol professional a Holanda s'aturarà durant un minut contra el racisme

Publicat 22/11/2019 18:16:13CET
Pilotes de futbol en un camp.
UGR - Archivo

AMSTERDAM, 22 nov. (Reuters/EP) -

Tots els partits del futbol professional d'aquest cap de setmana als Països Baixos s'aturaran durant un minut en forma de protesta contra el racisme, després que se suspengués una trobada la setmana passada pels insults de l'afició sobre un jugador de l'Excelsior Rotterdam, segons va anunciar l'Eredivisie.

Aquesta iniciativa pretén que els jugadors aturin el joc durant el primer minut de cada partit la Primera i la Segona Divisió holandesa, al mateix temps que es mostrarà el missatge 'Racisme? Nosaltres no juguem' a totes les pantalles dels estadis.

"Volem cridar l'atenció sobre l'abús racista a les graderies i la discriminació al camp als Països Baixos. Volem recordar als aficionats que el futbol és de tots, sense importar l'origen cultural, religió o preferència sexual", va afirmar l'Eredivise.

Diumenge passat el partit entre el Donin Bosch i l'Excelsior Rotterdam es va suspendre durant 10 minuts, després dels insults racistes de l'afició de l'equip local sobre el davanter Ahmad Mendes Moreira, que van obligar l'àrbitre a interrompre la trobada i fer fora els jugadors del camp.