Actualitzat 20/5/2014 11:20:07 +00:00 CET

Luis Enrique, vuitè entrenador que va ser capità del Barça

Luis Enrique, capitán y entrenador del FC Barcelona
Foto: FCB

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El nou entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique Martínez, serà el vuitè tècnic en la història del club blaugrana que va ser capità de l'equip com a jugador previ pas per la banqueta, tot i que és el segon, després de Pep Guardiola, que va entrenar també el filial barcelonista.

   Luis Enrique serà el vuitè entrenador blaugrana que ha estat capità del primer equip en la seva etapa de jugador, entre 1996 i 2004 (capità els dos últims anys), i s'uneix a José Nogués, Josep Samitier, Ladislao Kubala, César Rodríguez, Joaquim Rifé, Johan Cruyff i Pep Guardiola.

   Sens dubte, amb qui més semblants guarda la trajectòria de Luis Enrique és amb la del 'noi de Santpedor'. Guardiola havia estat l'únic fins ara que havia estat capità com a jugador, entrenador del Barça B i entrenador del primer equip, cosa que igualarà Luis Enrique, qui va donar el relleu a l'ara tècnic del Bayern al filial.

   D'altra banda, Josep Seguer, Laureano Ruiz i José Luis Romero també van dirigir el Barça B abans de fer el mateix amb el primer equip, però mai han estat capitans.

   A més, hi ha un total de 15 entrenadors més que també van jugar en el primer equip, però que mai van ser capitans ni van dirigir el filial blaugrana: Jack Greenwell (entrenador en dues etapes diferents), Romà Forns, Ferenc Plattko (en dues etapes diferents), Josep Planas, Ramón Guzmán, Enrique Fernández, Ramón Llorens, Domingo Balmanya, Lluís Miró, Josep Gonzalvo, Salvador Artigas, Lucien Müller, Carles Rexach, Toño de la Cruz i Tito Vilanova.