Actualitzat 27/03/2020 13:48 CET

El FC Barcelona anuncia un ERTO per a jugadors i personal no esportiu

Josep Maria Bartomeu president of FC Barcelona during the presentation of Quique Setien as a new coach of FC Barcelona with contract till 30th of June of 2022 at Camp Nou Stadium on January 14, 2020 in Barcelona, Spain.
Xavi Bonilla / AFP7 / Europa Press

MADRID, 26 mar? (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona ha anunciat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per jugadors de les diferents plantilles, així com per a la resta del personal no esportiu, segons ha decidit la junta directiva reunida aquest dijous telemàticament, per "minimitzar l'impacte econòmic que la crisi del coronavirus està provocant en l'activitat" del club.

"Davant aquest escenari d'emergència sanitària, la junta directiva ha decidit implementar una sèrie de mesures per pal·liar els seus efectes i reduir les afectacions econòmiques d'aquesta crisi. D'entre les mesures adoptades, cal destacar les relatives a l'àmbit laboral, motivades per la necessitat d'implementar mesures d'adaptació de les obligacions contractuals del personal del club a les noves, i transitòries, circumstàncies que estem vivint", informa l'entitat blaugrana.

"Es tracta de la presentació dels diferents expedients relatius en l'ambito esportiu (futbol i altres esports professionals), així com en la resta del personal no esportiu". Aquests expedients es tramitaran davant del Departament de Treball de la Generalitat, una vegada el FC Barcelona hagi "compartit amb tot el seu personal, esportiu i no esportiu, tots els aspectes relatius a aquestes mesures, i el seu abast".

Segons explica el Barça, es tracta d'una reducció de la jornada laboral, imposada per les circumstàncies i les mesures de protecció dutes a terme, i, com a conseqüència, la reducció proporcional de les retribucions previstes en els respectius contractes".

Aquestes mesures que el FC Barcelona vol implementar seguint "escrupolosament les normes formals laborals, sota els criteris de proporcionalitat, i sobretot equitat, i amb l'únic objectiu de reprendre l'activitat del club tan aviat com sigui possible".

El comunicat no concreta si la reducció salarial afectarà totes les seccions per igual o si l'equip de futbol --amb sous més alts-- assumirà la part més important.

ALTRES MESURES

A més, el club ha anunciat mesures per lluitar contra el coronavirus conjuntament amb el Patronat de la Fundació Barça. Entre elles, les instal·lacions del club --tant les esportives com les annexes-- han estat posades a la disposició del Departament de Salut.

Es llançarà el programa 'T'Acompanyem a Casa', per contactar proactivament amb tots els socis majors de 80 anys, per informar-los i assistir-los, i fer un seguiment durant aquesta crisi. Aquest programa és l'adaptació del programa 'T'Acompanyem', que, en col·laboració amb la Creu Roja, es dóna en el Camp Nou els dies de partit a totes aquelles persones amb problemes de mobilitat, entre altres mesures.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés