Actualitzat 22/8/2018 10:14:04 +00:00 CET

Espanya suma cinc plates en la segona jornada de l'Europeu d'Atletisme Paralímpic de Berlín

Les atletes paralímpiques Melany Berges i Alba García amb els seus guies
CPE

MADRID, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

Els atletes espanyols Kim López, Melany Berges, Izaskun Osés, Laura Rus i Meritxell Playá han aconseguit la medalla de plata en la segona jornada dels Campionats d'Europa Paralímpics, que s'estan disputant a Berlín, en què Espanya acumula ja nou metalls i ocupa el quart lloc en el medaller.

La navarresa Izaskun Osés, amb discapacitat visual, ha obtingut la segona posició en els 1.500 T13 per darrere de la irlandesa Greta i en una prova en la qual una altra espanyola, Mari Carmen Paredes, ha estat quarta i ha batut la seva millor marca d'aquesta temporada amb 5 minuts, 33 segons i 69 centècimes.

Amb prou feines minuts després, la barcelonina Melany Berges, amb el seu guia Sergio Sánchez, ha repetit el mateix lloc en la prova de velocitat de 100 metres T12, amb prou feines 33 centècimes de l'or de l'amfitriona Mueller. Alba García i el seu guia Jaime del Río han acabat en quarta posició.

La longitud per a atletes amb discapacitat visual T11 ha presentat dues esportistes espanyoles més en la final, Meritxell Playá i Lia Beel, plata i quarta, repectivament. La barcelonina només ha cedit per 4 centímetres davant la sueca Karlsson, amb 4 metres i 77 centímetres.

En Llançament de pes F12, Kim López ha acabat segon amb un llançament de 14 metres i 80 centímetres, tan sols superat per l'ucraïnès Danyliuk, amb 15 metres i 34 centímetres.

Finalment, Laura Rus en el Llançament de Javelina F13 ha obtingut una marca de 24 metres i 84 centímetres en una prova dominada per la veterana austríaca Natalija Eder.

La jornada ha acabat amb la classificació per a la final d'aquest dimecres de 200 metres T64 d'Alberto Ávila i la prova d'exhibició dels 800 metres T36, en la qual han participat José Manuel González i José Pampano.