Espanya es proclama campiona de l'Eurohockey III i ascendeix de categoria

La selecció espanyola absoluta d'hoquei sala
RFEH

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

La selecció espanyola absoluta d'hoquei sala ha aconseguit aquest diumenge el títol del Campionat d'Europa 'indoor' III, que s'ha celebrat al Pavelló de la Universitat de Cantbria de Santander, grcies a la seva victria en la final davant Esccia (5-2), i aconsegueix així el seu ascens a la segona categoria de l'Eurohockey.

Grcies a aquesta victria, després de deu anys sense competir, els 'Red Sticks' signen l'ascens a la segona categoria d'hoquei sala. "He de felicitar els nois, que han fet una gran feina durant tota la setmana i han aconseguit l'objectiu que volíem. Crec que han crescut com a jugadors", ha indicat el seleccionador espanyol, Edu Aguilar.

"Sabíem que Esccia seria un equip dur, molt fort en la defensa, érem conscients que ens costaria molt. És normal que en els primers quarts estiguéssim més igualats, al final tot es decidia pels detalls. Hem jugat molt bé i els penals han sortit com volíem", ha afegit.

L'equip escocs s'ha avanat en el marcador quan faltaven 3:47 per al final del primer quart amb la transformació d'un penal-córner, per Espanya l'ha igualat un minut després grcies al jugador de l'Atltic Terrassa Marc Vizcaíno.

El porter del FC Barcelona Adrián Rafi ha desbaratar diverses vegades fins que en el tercer període Quim Malgosa li ha donat la volta al marcador després d'un rpid contraatac. Quan quedava un minut per al final del quart, Esccia ha aconseguit equilibrar el partit.

En comenar l'últim període, Enrique Zorita ha transformat un penal-córner, i de la mateixa manera ha incrementat el rendiment espanyol en la meitat del quart. Gerard Clapés ha tancar el període.

Per la seva banda, Irlanda ha acabat tercera en el campionat després de guanyar Galles (2-1); la remuntada irlandesa ha arribat en el darrer quart després de convertir dos penals-córner.

© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés