Espanya i el Japó empaten en la primera jornada de la Copa Federació

Equip espanyol de Copa Federació
ITF/TAKEO TANUMA

MADRID, 9 febr. (EUROPA PRESS) -

L'equip espanyol de Copa Federació ha concls amb empat la primera jornada de l'eliminatria davant el Japó (1-1), després que Sara Sorribes caigués en l'estrena davant Nao Hibino (6-4, 6-2) i que Georgina García posés les taules en derrotar Misaki Doi (6-2, 4-6, 7-6(2)).

En la pista coberta del Kita-Kyushu Sogo Gymnastic Hall, les d'Anabel Medina van haver de sobreposar-se a un comenament difícil després que la número u espanyola, Sorribes, ensopegués amb la seva homloga nipona, Nao Hibino, després d'una hora i 38 minuts de joc.

La castellonenca, 78 del rnquing ATP, va respondre amb contrabreaks' a les dues primers trencaments a les quals li va sotmetre el seu rival, per va cedir el primer parcial després que aquesta aconseguís sumar tres jocs consecutius. En la segona mniga, tres fallades van permetre a la tennista local posar fi a la contesa.

Després d'aix, Georgina García va saltar a la pista per intentar mantenir a Espanya amb plenes opcions en l'última jornada. Així, va dominar el primer set, en el qual va aconseguir trencar en dues ocasions el servei de Doi i va mantenir intacte el seu servei.

No obstant aix, un solitari trencament en l'últim joc del segon parcial va permetre a la japonesa igualar el partit. Després de dos facis fallida per a cadascuna, el duel va haver de decidir-se en el 'tie-break', on Georgina es va mostrar molt més solvent.

Aquest diumenge, les espanyoles previsiblement intercanviaran rivals, i en cas que no es desfaci l'empat tot es decidir en el dobles, que jugarien María José Martínez i Aliona Bolsova. Espanya no compta en aquesta eliminatria ni amb Garbiñe Muguruza ni amb Carla Suárez, actuals 15 i 26 del món.