Publicat 15/3/2019 10:04:48 +01:00CET

Espanya assoleix tres medalles i un rècord del món en l'estrena del Mundial de Pista de ciclisme adaptat

Ciclisme.- Espanya signa tres medalles i un rcord del món en l'estrena del Mu
RFEC

MADRID, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

La selecció espanyola ha protagonitzat un gran debut aquest dijous en el Mundial de Pista de ciclisme adaptat que s'est disputant a Apeldoorn (Pasos Baixos), en qu s'han obtingut dues medalles d'or de la m de Ricardo Ten i Alfonso Cabello i una de plata grcies a Eduardo Santas.

El primer dia de la competició ha deixat ja els primers triomfs dels espanyols, amb Cabello i Ten que han complert amb el seu favoritisme. L'andalús s'ha proclamat campió del món en el Quilmetre CRI C5, i ha assolit la seva millor marca a nivell del mar, i el valenci ha obtingut la medalla d'or en Persecució Individual C1 amb rcord del món.

Ten ha estrenat el medaller espanyol amb un temps de 3'50"051, un rcord del món amb el qual ha batut el xins Zhangyu Li, antic possedor de la plusmarca mundial. "És increble. No em puc creure que hagi guanyat per segon any consecutiu. Sabíem que havíem treballat bé, per en un Mundial sempre és difícil guanyar. Revalidar el títol és del millor que mai m'ha passat", ha dit.

A mitjana tarda, Cabello ha volat a més de 55 km/h de mitjana per detenir el cronmetre en un excepcional temps d'1'04"414 que li ha donat el seu cinqu triomf en aquesta prova del quilmetre CRI amb gairebé dos segons d'avantatge pel que fa a el seu immediat perseguidor, el britnic Hunt. "He aconseguit la meva millor marca al nivell del mar millorant per poc la que vaig obtenir a Rio 2016", ha afirmat.

"Estic molt content i feli que la feina hagi donat els seus fruits. Hi ha molta feina darrere d'aquests cinc mundials en la prova del quilmetre", ha afegit. A més, Santas ha obtingut la plata en Persecució Individual MC3 per darrere de l'australi Nicholas.