Publicat 06/09/2023 22:45

Els sindicats rebutgen la nova proposta de la Lliga F i mantenen la vaga

Archivo - Arxiu - Beatriz Alvarez Mesa
Irina R. Hipolito / AFP7 / Europa Press - Archivo

L'entitat que presideix Beatriz Álvarez "no cedir a la pressió ni acceptar propostes que suposin el collapse econmic"

MADRID, 6 set. (EUROPA PRESS) -

La Lliga F ha informat aquest dimecres del rebuig per part dels sindicats cap a la seva nova proposta per desbloquejar la negociació del Conveni Collectiu de les jugadores, mantenint-se així la vaga prevista en la primera jornada del campionat de lliga.

"La nova reunió en el marc de la negociació del Conveni Collectiu ha posat de manifest, de manera clara, l'absoluta falta de voluntat dels sindicats per aconseguir un acord que permetés desbloquejar la vaga", ha assenyalat la Lliga F després d'haver-se reunit amb FUTPRO, AFE, Futbolistes ON, UGT i CC.OO.

En la seva nota de premsa, la Lliga F ha recordat que en la vespra ja havia proposat a aquests sindicats "una oferta on s'eliminava la parcialitat existent", passant "a un salari mínim de 18.000 euros que s'incrementaria fins a arribar a 25.000 euros en tres temporades".

La patronal també havia dissenyat "ajudes per a la cura dels fills/es de les futbolistes durant els seus entrenaments, espais específics per a lactncia o fons d'ajuda econmica per cursar estudis", entre altres avanos.

"La resposta de la part sindical va ser taxativa, mostrant un absolut immobilisme en els seus plantejaments econmics (25.000 euros per a la present temporada i 30.000 euros per a la següent), sense mostrar-se disposats a negociar les seves exigncies salarials, a més de no valorar els beneficis de conciliació familiar i formació oferts", ha afegit la nota.

Per aquest motiu, la Lliga F ha presentat aquest mateix dimecres "una nova alternativa d'acord per a una única temporada amb un salari mínim de 20.000 euros (aix és, un increment del 25% pel que fa al vigent salari mínim)", segons ha descrit a posteriori en el comunicat de premsa.

Aix incloa, en les seves paraules, "la possibilitat d'aconseguir els 23.000 euros sobre la base dels beneficis comercials que generés la competició i mantenint, per descomptat, la supressió de la parcialitat, així com totes les millores en matria de conciliació, maternitat, lactncia i beneficis formatius".

"La resposta sindical ha estat, novament, negativa. D'aquesta forma, la irresponsabilitat i falta de tarann i altura de mires dels sindicats aboquen a clubs i les jugadores a una vaga que perjudica de manera molt greu la imatge el futbol femení espanyol", ha subratllat la Lliga F.

L'entitat que presideix Beatriz Álvarez ha lamentat aix "en un moment en el qual tots els actors haurien d'haver ents l'evident potencial de creixement del qual totes les parts podrien haver-se beneficiat en el cas d'haver prevalgut l'inters comú del projecte per sobre d'interessos personals".

"Si no hi ha acord, per descomptat, no haur estat per l'esfor i obstinació de la Lliga F i molt fonamentalment dels seus clubs. Aquesta Lliga Professional, per evitar una vaga, no cedir a la pressió ni acceptar propostes que suposin el collapse econmic de la competició, i, per tant, el fracs del futbol professional femení", ha concls la nota.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés