Els Rockets assalten Oakland i empaten la final de l'Oest

Stephen Curry Golden State Warriors Cleveland Cavaliers Kyrie Irving
USA TODAY SPORTS - Archivo

MADRID, 23 maig (EUROPA PRESS) -

Els Houston Rockets han equilibrat la final de la Conferència Oest de l'NBA (2-2) després de sorprendre en el seu feu els Golden State Warriors (92-95), que han vist truncada la seva històrica ratxa de 16 partits sense perdre a casa en els 'play-offs'.

Després de la dura pallissa en el tercer partit de la sèrie (126-85), els Rockets han mostrat duresa mental a Oakland per endur-se una victòria importantíssima i equilibrar la final de l'Oest amb el mateix 2-2 que figura en la final de l'Est entre els Boston Celtics i els Cleveland Cavaliers.

Ha estat un partit de moltes alternatives que els Warriors han començat amb molta força (12-0), decidits a sumar una nova victòria que hagués estat gairebé definitiva, però els Rockets no han desistit i s'han apuntat un parcial de 18-34 en el segon quart que els va permetre arribar amb avantatge al descans (46-53).

Com sol ser habitual, els Warriors han retornat el parcial al seu rival en el tercer quart (34-17) i semblaven tenir el duel a la butxaca a falta de deu minuts (82-70). No obstant això, s'han fos en atac i només han sumat 12 punts (0/6 en triples) en l'últim parcial, víctimes de la bona defensa de l'equip texà, que ha aconseguit capgirar el marcador.

Stephen Curry ha disputat d'un triple sobre la botzina per liderar el partit en la pròrroga, però ha fallat i l'avantatge de camp torna a ser dels Rockets, que disputaran a casa el cinquè partit i un hipotètic setè. El base local (28 punts) i Kevin Durant (27) han estat els millors dels locals, i han aconseguit números semblants als dels visitants James Harden (30) i Chris Paul (27).