Publicat 20/4/2020 15:52:20 +02:00CET

Els clubs professionals tornaran a entrenar en funció de l'evolució del coronavirus

El jugador del FC Barcelona Lionel Messi en el partido de LaLiga Santander contra la Real Sociedad en el Camp Nou
Marc Gonzalez Aloma / AFP7 / Europa Press

MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell Superior d'Esports (CSD), LaLiga i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) han pactat com reprendre els entrenaments del futbol professional, que se supeditarà a l'evolució de la pandèmia i a les decisions que adopti el Ministeri de Sanitat, informa el CSD en un comunicat.

La presidenta del CSD, Irene Lozano; el president de LaLiga, Javier Tebas; i el president de la RFEF, Luis Rubiales, s'han compromès a dedicar part dels recursos que generen els drets audiovisuals del futbol per rescatar la resta d'esports federats, olímpics i paralímpics.

A més a més, els presidents de LaLiga i la RFEF han adoptat un compromís per crear un fons de contingència de 10 milions d'euros, al qual convidaran a participar altres entitats com l'Associació de Futbolistes (AFE), per ajudar els jugadors no professionals.

També s'ha acordat redactar un codi de conducta del futbol, aplicable a tots els directius, gestors i agents, que pugui servir de referència a altres esports professionals, i que permeti "enfortir un diàleg honest i sincer que faciliti les bones relacions entre les diferents institucions del futbol".