Publicat 17/04/2021 18:11

Duel de reis de Copes amb ressaca 'supercopera'

Posat abans de la final de la Copa del Rei 2021 entre Athletic Club i FC Barcelona. D'esquerra a dreta: Iker Munian i Marcelino García Toral (capit i entrenador de l'Athletic), Ronald Koeman i Leo Messi (entrenador i capit del FC Barcelona)
RFEF

L'Athletic afronta la revlida després de perdre contra la Reial Societat i el Bara busca revenja per la Supercopa

BARCELONA, 17 abr. (EUROPA PRESS) -

Athletic Club i FC Barcelona es veuran novament les cares en la disputa d'un títol, aquesta vegada una Copa del Rei que es decidir a l'estadi de la Cartuja de Sevilla (21:30 hores) i al qual tots dos equips arriben amb guanyes d'oblidar derrotes i de donar una alegria a unes aficions que estaran absents a la graderia.

Per novena vegada, Athletic Club i FC Barcelona es disputen la Copa del Rei. És la final més repetida, entre dos histrics que són els 'reis de Copes' per, aquí, és el Bara qui més mana amb 30 títols. L'últim va ser al 2018, mentre que l'Athletic, segon al palmars amb 23 entorxats, no guanya des del 1984.

L'última final de Copa del Rei entre tots dos va ser al 2015, al Camp Nou, i va ser blaugrana per 3-1. Prviament, al Vicente Calderón de Madrid, al 2012, el Bara va guanyar l'Athletic per 3-0 i, al 2009, el Bara també es va imposar per 4-1 al Mestalla.

Els partits entre lleons i culers s'han repetit diverses vegades, més enll de les finals. A la Supercopa d'Espanya, l'Athletic ha guanyat al Bara al 2015 i, més recentment, el passat mes de gener i a la Cartuja de Sevilla. xit que els lleons volen traslladar a la Copa per treure's l'espina.

Així que el Bara busca vengar-se. Vol oblidar l'última Supercopa d'Espanya i, en un millor moment, aixecar un títol que es resisteix, que seria el primer de l''era Koeman' i el primer que aixequi Leo Messi com a capit.

L'argentí ha guanyat 34 títols com a culer, per com a capit no ho ha pogut fer. L'Athletic es va interposar recentment, i el '10', el futur del qual est per decidir, voldr guanyar qui sap si un últim títol, el número 35, vestit de blaugrana; i en cas de renovar, obrir un nou camí, com en poques anteriors, d'xits.

Són 24 títols que ha guanyat Messi en finals, sense comptar lligues. I, en les 33 finals disputades, ha marcat 29 gols. Sens dubte, ser el far dels de Ronald Koeman, que podria recuperar Gerard Piqué i apostar pel 3-4-3 que est donant bons fruits.

La porteria ser per a Marc-André Ter Stegen, que té "molta illusió" per jugar una final de Copa, competició que últimament era per al seu porter suplent a la Lliga i Champions. Amb Neto lesionat, els pals els defensar l'alemany.

La resta de l'onze presenta més incgnites. Si Piqué comena, compartiria defensa amb Araujo i Lenglet. Messi, De Jong, Busquets, Pedri i Dembélé semblen fixos, i més dubtes tindran Griezmann o Braithwaite, perqu haurien de desplaar una pea clau. A les bandes, actuarien Jordi Alba i Dest.

Tots ells han tingut pes en el camí a la final. Un camí gens fcil, ple de prrrogues, fins a tres, i remuntades. Un bon esfor que, ara com ara, els ha valgut per disputar aquesta final. Ser la seva final número 42 a la Copa del Rei, i provaran de millorrar el seu percentatge d'xit encara més.

Per la seva banda, l'Athletic Club també ha viscut agonies per arribar fins a aquí. A semifinals va necessitar la prrroga per eliminar el Levante, i al Betis el va eliminar als penals. Per, per segona vegada consecutiva, es jugaran el títol en la final.

La pandmia així ho va voler, i la final contra la Reial Societat de la passada temporada es va disputar el passat 3 d'abril, també a la Cartuja, i va caure del costat 'txuri-urdin'. Un gol de penal de Mikel Oyarzabal va donar el triomf al seu etern rival, que va tenir més mrits, i obliga ara l'Athletic a guanyar si no vol un '0 de 2' en copes.

ELS LLEONS, ENCARA FERITS

Els lleons de Marcelino García Toral poden estar ferits, i així poden ser encara més perillosos. Saben qu és guanyar al Bara, per aquesta pressió de poder quedar-se sense títol pot jugar en contra seva. A favor, que recuperen dos puntals com Yeray Álvarez i Yuri. Tots dos podrien ser titulars en l'habitual 4-4-2 de Marcelino.

A dalt, Iñaki Williams provar de ser un punyal de nou, davant un Bara que se li dona bé. Al seu costat, podria jugar Asier Villalibre, el trompetista mgic a la final de Supercopa, i retardar per a la batalla del centre del camp Raúl García, guanyant també en arribada des de segona línia.