Publicat 7/12/2019 17:47:32 +01:00CET

Una borrasca amenaça l'equip espanyol al Mundial d'Auckland, a les portes d'aconseguir places olímpiques

Patricia Suárez i Nicole van der Velden, al Mundial de 49er FX.
SAILING ENERGY

Les classes 49er, 49er FX i Nacra17 decideixen els bitllets a Tòquio 2020

MADRID, 7 des. (EUROPA PRESS) -

La penúltima jornada del Campionat del Món de vela a les classes 49er, 49er FX i Nacra17, que s'està disputant a Auckland (Nova Zelanda), ha deixat aquest dissabte l'equip espanyol encara més a prop d'aconseguir les places per als propers Jocs Olímpics sota amenaça d'una borrasca que podria condicionar l'última i definitiva.

Es preveuen per diumenge unes dures condicions meteorològiques sobre el golf d'Hauraki, en les aigües del qual es repartiran cinc bitllets olímpics en Nacra17, quatre en 49er i sis en 49er FX. En aquesta batalla, les tripulacions d'Espanya mantenen les seves possibilitats després d'un bon treball, i Nacra17 és la classe més avantatjada.

En aquesta, Tara Pacheco i Florian Trittel se situen en el primer lloc dels països que lluiten per estar a Tòquio 2020, i van novens en la taula general de temps. França, Alemanya, els Estats Units i Noruega continuen en la lluita des dels llocs 10, 13, 14, 15 i 21 respectivament.

En 49er, Espanya també es troba al capdavant de la llista de països que busquen una plaça olímpica, amb el càntabre Diego Botín i el gallec Iago López Marra en el quart lloc de la general. Àustria, Països Baixos i Polònia són els següents navilis classificats dins del marge olímpic, en els llocs 6, 8 i 10 respectivament, amb 23 punts entre ells.

La classe que presenta més complicacions per a l'equip espanyol és 49er FX, perquè Patricia Suárez i Nicole van der Velden van dotzenes i tenen per davant Alemanya, l'Argentina, els Estats Units i Polònia; i per darrere Singapur, aquest últim amb un únic punt de diferència.

El tancament del Mundial contempla la disputa de dues proves més en les sèries finals i la 'Medal Race' per cadascuna de les classes. No obstant això, aquest programa es veu amenaçat per la previsió meteorològica que ha comunicat l'organització de l'esdeveniment.

El front fred continua movent-se direcció NE i afecta agressivament l'àrea d'Auckland. Així, aquest diumenge s'espera un cel ennuvolat difós i dens, amb pluges generalitzades i tempestes, i el Servei Meteorològic de Nova Zelanda informa de dos alertes: tempestes severes i vents de 25 a 35 nusos.