Actualitzat 28/04/2024 10:48

El Barça remunta el Chelsea i es classifica per la quarta final de Champions seguida

Chelsea - Barça Femení
FCB

Bonmatí i Rolfö remunten a Stamford Bridge per aconseguir el bitllet a San Mamés, quarta final seguida

MADRID, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

El Barça Femení ha vençut (0-2) el Chelsea aquest dissabte a l'Stamford Bridge de Londres per classificar-se per la final de la Lliga de Campiones que acollirà Bilbao el 25 de maig, remuntant el 0-1 de l'anada amb els gols d'Aitana Bonmatí i Fridolina Rolfö.

Les campiones van millorar amb escreix la seva actuació a l'Estadi Olímpic Lluís Companys la setmana passada i durant el primer temps Bonmatí ja va col·locar el gol de l'empat (resultat global). El Chelsea no va aprofitar les seves ocasions ni tampoc una bona represa i es va quedar amb una jugadora menys mitja hora per dues grogues gairebé seguides de Kadeisha Buchanan.

Rolfö, de penal en el minut 74, va certificar el bitllet a la final de San Mamés del Barça, a l'espera del rival que sortirà de la segona semifinal entre el PSG i Lyon aquest diumenge. El quadre culer optarà a la defensa del títol i la tercera corona en els últims quatre anys, en la que és la seva quarta final consecutiva.

Les campiones no van trigar a canviar el guió de l'anada, quan van estar a la mercè de la idea i el ritme de joc de les angleses. El Barça va anar dominant de mica en mica la pilota i s'acostaven amb perill a la porteria rival, fins que en el minut 25 Aitana Bonmatí va fer el 0-1.

Patri Guijarro, que va fer l'assistència del gol després d'una bona pressió a dalt, havia perdonat una opció de rematada poc abans i la defensa 'blue' i la meta Hampton havien neutralitzat els intents de la mateixa Aitana i de Graham. També va tenir una bona ocasió en la rematada Salma Paralluelo, però el Chelsea va reaccionar.

Leupolz va clavar un ensurt a les blaugrana amb una pilota al travesser i Cata Coll es va haver d'estirar per aturar un perillós xut de Macario. El partit va entrar en una situació d'anades i vingudes, però l'equip blaugrana se'n va poder anar al descans amb l'eliminatòria igualada, i el Chelsea havent avisat del seu perill.

Les angleses van tornar millor del vestuari, amb una clara ocasió de Nusken i la sensació que el guió de les angleses. No obstant això, Buchanan va pecar malgrat la seva àmplia experiència amb dues faltes seguides que li van costar l'expulsió. Aquí, el Barça va recuperar el domini, però va faltar paciència per trobar el buit en la defensa rival.

Els canvis van funcionar millor en les catalanes: Mariona, Claudia Pina i, ja en el descompte, Alexia Putellas. Les locals es van ajuntar més enrere, Salma no va tenir el seu dia, i és que en va fallar una molt clara de cap, però de nou Guijarro va repartir el joc i Aitana Bonmatí es va colar entre les defenses i va provocar un penal en el minut 72.

Rolfö no va perdonar la pena màxima i, amb el Chelsea bolcat, les de Giráldez van tenir la sentència. El Barça Femení, de nou a costa de les londinenques en la penúltima ronda, va aconseguir així la seva cinquena final de la màxima competició continental des del 2019, a la recerca de continuar fent història i defensar el tron.