Publicat 17/1/2019 17:08:49 +01:00CET

El Barça nega una possible alineació indeguda de Chumi al Ciutat de València

El jugador del FC Barcelona Chumi en el duel contra el Llevant en Copa
FCB

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona ha negat aquest dijous haver caigut en una possible alineació indeguda per la presncia del central Chumi en el partit d'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, davant del Llevant al Ciutat de Valncia, malgrat tenir vigent una sanció amb el filial.

Fonts del FC Barcelona han assegurat a Europa Press que el club est "molt tranquil" ja que consideren que Chumi podia jugar el partit, sobre la base d'un canvi en el Codi Disciplinari de la RFEF aprovat a finals de l'any passat.

En la circular número 28 del novembre del 2018 la RFEF anunciava la introducció d'un apartat en l'article 56 respecte al compliment de sancions, pel qual un jugador d'un filial amb una sanció lleu --inferior a dos partits--, com és el cas de Chumi, pot jugar amb el primer equip, sempre que tingui fitxa, en una altra competició.

"Les sancions de carcter lleu es compliran en les competicions en les quals l'infractor es troba fent ús d'una determinada llicncia i, les de carcter greu o molt greu, en qualsevol competició, aix amb independncia de la llicncia que s'estigués utilitzant en el moment de la comissió de la infracció", assenyala la circular.

Chumi estava sancionat al Bara B abans del partit d'anada contra el Llevant, amb victria 'granota' per 2-1 i el partit de tornada es disputa aquest dijous al Camp Nou, per en ser una sanció lleu el club, sobre la base d'aquesta modificació reglamentria, li va permetre jugar a les ordres d'Ernesto Valverde.

La possible alineació indeguda del FC Barcelona, que de ser provada comportaria l'expulsió del club de la Copa del Rei --n'és vigent guanyador--, com li va succeir al Reial Madrid amb Denis Cheryshev anteriorment, ha estat desvetllada pel diari El Mundo aquest dijous.

Segons el mitj, el Bara hauria incorregut en alineació indeguda sobre la base de l'article 56.3 del Codi Disciplinari. "Fins que no complís la sanció amb el seu equip no podia participar amb els superiors (...) El futbolista sancionat no podr intervenir en cap d'aquests equips o clubs, fins que transcorri, en la categoria en la qual es va cometre aquesta infracció, el nombre de jornades que indica la sanció", manifesten.

A més, segons fonts jurídiques consultades pel mateix mitj, la defensa del FC Barcelona sobre la base de la modificació del citat article 56, es referiria "a la simultanetat de llicncies" i "no a aquest cas".