El Barça femení, a la final de la Lliga de Campiones

El Bara femení derrota el PSG i arriba a la final de la Lliga de Campiones
FCB

MADRID, 2 maig (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona femení ha aconseguit passar a la final de la Lliga de Campiones, on buscaran guanyar el seu primer títol continental, després d'imposar-se aquest diumenge, amb un doblet de la neerlandesa Lieke Martens, al Paris Saint-Germain (2-1) al Johan Cruyff en el partit de tornada de semifinals (3-2 en el global).

Després de l'1-1 de l'anada a París, les de Lluís Cortés han aconseguit aprofitar l'error de l'Olympique de Lió, campió de les últimes cinc edicions del torneig, amb dos gols de la davantera culer en una bona primera part.

D'aquesta manera, el Bara disputar la segona final continental de la seva histria el proper 16 de maig a Gteborg. All, provaran de guanyar després de que no ho poguessin fer en la primera --que també ho va ser per als equips femenins espanyols-- al 2019 contra l'Olympique de Lió, que no va donar opció a les catalanes (4-1).

Amb prou feines han passat vuit minuts des del xiulet inicial quan Leila Ouahabi ha fet una gran passada amb profunditat que Lieke Martens no ha desaprofitat, i ha tret les teranyines a l'esquadra de la porteria parisenca i ha aixecat dels seients als 1.000 espectadors que han presenciat el partit.

La davantera neerlandesa s'ha encarregat de pujar un altre gol al marcador blaugrana poc després, en una jugada per la banda dreta de Caroline Hansen que ha acabat en un centre al segon pal que Martens ha rematat a plaer (min.31).

No obstant aix, el conjunt francs ha reaccionat rpid, en un servei de banda en qu la defensa culer no ha aconseguit desbaratar el perill i Marie-Antoinette Katoto ha caat la pilota i ha provat de retallar distncies al Johan Cruyff (min.34). Un altre gol parisenc hagués deixat fora les de Lluís Cortés.

En la represa, les locals han demanat un penal perqu Endler ha fet caure a Alexia Putellas dins de l'rea, per la collegiada ha ents que no hi havia res. A poc a poc, el PSG s'ha acostat amb perill a l'rea barcelonista, tot i que no ha trobat cap rematadora en les seves ocasions més clares.

Una pilota al pal de Jenni Hermonso al 69 i una altra al travesser de Marta Torrejón un minut després han perms a les de Lluís Cortés recuperar confiana i afrontar amb més tranquillitat el tram final, en qu Asisat Oshoala no ha pogut definir bé davant d'Endler quan ha comenat el temps de descompte.

Així, les catalanes han aconseguit un bitllet a la final de Gteborg, on ja esperen el guanyador de l'altra eliminatria, que també es resoldr aquest diumenge i en qu el Bayern Munic compta amb avantatge després d'imposar-se en l'anada al Chelsea (2-1). Passi el que passi, la competició tindr aquest 2021 un campió indit.