Publicat 28/04/2019 15:20

El Barça femení es fica en la final de Champions

FCB

MADRID, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona Femení ha aconseguit per primera vegada la final de la Lliga de Campions femenina, que se celebrar a Budapest el 18 de maig, després d'imposar-se aquest diumenge amb Mariona Caldentey al Bayern Munic (1-0) en el partit de tornada de les semifinals, i es converteix així en el primer equip espanyol a lluitar pel títol en l'últim partit.

El 0-1 de l'anada en terres bavareses, on va decidir el solitari tant de la migcampista francesa Kheira Hamraoui, va permetre a les de Lluis Cortés manejar amb calma la primera meitat en un Miniestadi que va presentar rcord d'assistncia amb 12.764 espectadors. El conjunt catal es va fer amb el control de la pilota i només les va inquietar un tret de Melanie Leupolz a la mitja hora que va repellir el travesser.

La parrquia blaugranaa va esclatar de goig quan ja es fregava el descans, en el minut 45, després que la defensa Gina Lewandowski derroqués Lieke Martens dins de l'rea i la collegiada decretés penal. Mariona Caldentey es va plantar enfront dels onze metres i va executar a la perfecció el llanament.

Les alemanyes van reaccionar després del pas per vestuaris i van cercar amb insistncia la porteria de Sandra Paños, que en el minut 72 va haver d'intervenir en un centre de Jill Roord que va cabotejar Dominika Skorvankova; la portera alacantina va buidar i la pilota es va estavellar al pal, que va desbaratar l'ocasió.

En els últims minuts, Andressa Alves, en dues ocasions, va poder incrementar el compte, per es va topar amb una excelsa Laura Benkarth. D'aquesta manera, el Bara aconsegueix per primera vegada la final de la Champions femenina i es converteix a més en el primer equip espanyol en aconseguir-ho. L'últim pas cap al títol ser a Budapest el dissabte 18 de maig.

L'altre finalista sortir del duel de tornada a Londres entre el Chelsea i l'Olympique de Lió (15.00 hores), al que les franceses, defensores del títol i campiones en les tres últimes edicions, arriben amb l'avantatge del 2-1 de l'anada en terres franceses.