Actualitzat 8/6/2014 14:38:03 +00:00 CET

Arxidiòcesi de Rio demana 7 milions d'indemnització a la RAI per vestir el Crist Redemptor amb l''azzurra'

Cristo Redentor de Río de Janeiro con la camiseta de la selección italiana
EUROPA PRESS

ROMA, 8 juny (EUROPA PRESS) -

L'Arxidiòcesi de Rio de Janeiro ha demanat a la televisió estatal italiana RAI entre cinc i set milions d'euros en concepte d'indemnització per incloure en un anunci d'autopromoció una imatge del Crist Redemptor de la ciutat brasilera amb una samarreta blava de la selecció italiana de futbol.

A més de la falta de respecte a un símbol religiós, l'Arxidiòcesi acusa la RAI d'explotació "il·lícita" de la imatge del Crist, ja que aquesta institució compta en exclusiva amb els drets d'autor, materials i morals del monument, recull el diari 'O Globo' en la seva edició digital.

"L'Arxidiòcesi se sent ultratjada. És com si una televisió brasilera utilitzés mulates i gladiadors al Coliseu de Roma per promocionar la seva programació. És un insult a un símbol nacional", ha argumentat l'advocat italià Alexandro Maria Tirelli, encarregat de traslladar la notificació a la RAI en nom de l'Arxidiòcesi.

Tirelli ha explicat que va poder parlar amb directius de la RAI divendres i que aquests anuncis han estat retirats. Tot i això, la missiva de l'Arxidiòcesi de Rio de Janeiro amenaça amb recórrer a la via judicial si no s'arriba a un acord que "inclogui la indemnització per la utilització indeguda ja consumada".

Des de l'Arxidiòcesi asseguren que la indemnització seria utilitzada amb fins caritatius. "No té fins lucratius. Una marca internacional de roba esportiva va proposar a l'Arxidiòcesi vestir el Crist Redemptor amb una de les seves samarretes a canvi de 2 milions de dòlars, però l'Arxidiòcesi ho ha rebutjat", ha indicat Tirelli.