Publicat 19/7/2019 19:01:46 +02:00CET

Arrenca una Andorra Ultra Trail Vallnord de rècord, amb 3.300 corredors de 78 països

Andorra Ultra Trail Vallnord
AUTV/DAVID ARIÑO

ORDINO (ANDORRA), 19 jul. (EUROPA PRESS) -

La prova reina de l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV), la Ronda dels Cims, ha donat aquest divendres el tret de sortida a l'11a edició de la competició, que ha assolit xifres rècord amb 3.300 corredors de 78 països diferents.

Segons un comunicat de l'organització, en la Ronda dels Cims, una carrera de 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell per les muntanyes i valls andorranes, 450 participants han pres la sortida: es calcula que els primers corredors arribaran aquest dissabte al migdia i fins al diumenge.

Abans de la Ronda del Cims, l'AUTV va escalfar motors aquest dimecres amb l'inici d'Eufòria, una prova de 233 quilòmetres que va començar aquest dimecres i que es fa per parelles: els guanyadors està previst que arribin aquest divendres a última hora de la tarda.

La carrera també és un important revulsiu turístic per al país, perquè genera més de 20.100 pernoctacions al llarg de la setmana que dura la competició i deixa 2,4 milions d'euros --dades del 2018-- de despesa de corredors i acompanyants.

A més, en la carrera s'impliquen 430 voluntaris i un centenar de professionals per garantir la seguretat de tots els corredors.

SET CARRERES

L'AUTV s'ha convertit en una cita destacada del calendari mundial de les curses de muntanya gràcies a la notorietat que ha guanyat la Ronda dels Cims i Eufòria, però també gràcies a la Mític (112 km), la Celestrail (83 km) i la Marató dels Cims (42,5 km), totes aquest cap de setmana.

Completen la competició el Solidaritrail, una marxa popular de 10 quilòmetres pensada per a famílies i on també participen persones amb discapacitat.

Finalment, la novetat d'aquest any és el Tamarro, de 2,5 quilòmetres, perquè els més petits s'iniciïn en les curses de muntanya.

A més l'AUTV organitza, de manera paral·lela, Solidaritrails a diverses localitats desfavorides de Bolívia, Nicaragua, Madagascar i el Nepal amb l'objectiu d'acostar l'esport a persones sense recursos.