Publicat 17/6/2019 17:00:11CET

Ana Carrasco: "Quan vaig començar ningú no pensava que una dona pogués guanyar un Mundial contra homes"

Esmorzo Esportiu d'Europa Press 'Motor, amb M de Dona' a l'Hotel Hesperia de Madrid
Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

La pilot espanyola Ana Carrasco ha explicat que el motociclisme ha "avançat moltíssim" en la igualtat entre homes i dones en els darrers anys, i ha recordat que quan ella va començar la seva carrera esportiva "ningú no pensava que una dona pogués guanyar un Mundial contra homes", una fita que va aconseguir l'any passat en Superbikes, alhora que ha reconegut que "és clar" que la seva meta és arribar al Mundial de MotoGP en un termini de "quatre o cinc anys".

"Mai no se sap si tornaré, però ara mateix el meu cap està centrat plenament en les Superbikes. És clar que la meta és MotoGP. Ara mateix sóc jove, tinc 22 anys i no penso molt en el futur, però d'aquí a quatre o cinc anys m'agradaria córrer a la màxima categoria, ja sigui a MotoGP o Superbikes. Però pensar en el futur no ajuda a guanyar carreres", ha valorat Carrasco.

En qualsevol cas, ha ressaltat que encara li "queda molt per aprendre". "A MotoGP només hi ha 18 pilots de tot el món, però estic treballant en aquesta línia amb els peus a terra perquè quan un ho guanya tot vol córrer molt. De vegades és millor esperar una mica més de temps i fer el salt quan arribi el moment perquè voler avançar molt ràpid et fa retrocedir", ha valorat.

Respecte a la seva situació en el Mundial de Superbikes, la murciana ha explicat que ara "se la mira però no per ser dona", sinó perquè "tothom es fixa en el campió". "Em toca portar el número u i molta gent vol guanyar-me, és lògic i normal", ha dit, segura que, després d'un irregular inici de temporada, tornarà a arribar amb opcions al final si manté "la il·lusió i el treball".

"Competir contra homes fa que hagi de treballar més perquè el meu físic sigui igual, però al final la meva preparació és semblant a la de la resta de pilots. El pilot no pot guanyar si la resta de l'equip no funciona, el més important sempre és trobar l'entorn adequat per remar tots en la mateixa direcció", ha explicat.