Actualitzat 20/5/2014 16:22:31 +00:00 CET

Zurich paga 107 milions per ser proveïdor únic de les assegurances de Banc Sabadell a Espanya

Sede de Banco Sabadell en Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

Banc Sabadell i Zurich han arribat a un acord pel qual les companyies de l'aliança d'empreses al 50% Banc Sabadell-Zuric (BanSabadell Vida, BanSabadell Assegurances Generals i BanSabadell Pensions) tornen a ser proveïdores exclusives de les assegurances de vida, assegurances generals i plans de pensions per a tota la xarxa d'oficines de Banc Sabadell a Espanya.

Zurich pagarà 107 milions d'euros en concepte de preu inicial del seu 50% de l'aliança d'empreses, el que valora la transacció el 214 milions d'euros, i també s'han establert imports addicionals per compliment d'objectius, han informat el banc i l'asseguradora aquest dimarts en sengles comunicats.

Banc Sabadell culmina així la reorganització del seu negoci d'assegurances, una vegada efectuada la incorporació del negoci i les companyies asseguradores heretades en el procés d'adquisició de Banc CAM, el negoci de BMN a Catalunya i Aragó (Caixa Penedès), Lloyds Bank Espanya i Banc Gallego.

Amb l'acord formalitzat, Banc Sabadell torna a tenir com a soci i proveïdor únic Zurich i homogeneïtza i simplifica la seva oferta d'assegurances en tot el mercat domèstic, avançant en el seu objectiu de ser el proveïdor global d'assegurances i productes d'estalvi a llarg termini per als seus clients.

Aquest nou acord, que s'ha obtingut "després d'una estreta i fructífera relació de més de cinc anys", amplia i consolida l'aliança d'empreses formalitzada per les dues entitats el 2008.

Banc Sabadell ha creat la societat BanSabadell Mediació, que, com a operadora vinculada, intermedia tot el negoci assegurador a Espanya.

Per la seva banda, Mediterrània Vida, companyia d'assegurances de vida 100% de Banc Sabadell, seguirà administrant les seves pròpies carteres fins a venciment.

El negoci d'assegurances del banc gestiona un total de 2,3 milions de pòlisses, 320 milions d'euros de primes d'assegurances de protecció vida i generals i 12.391 milions d'euros de provisions d'assegurances d'estalvi i patrimonis de plans de pensions.

Alhora, el negoci d'assegurances de l'aliança d'Empreses Zurich-Banc Sabadell gestionarà amb motiu de l'esmentat acord 1,7 milions de pòlisses, 641 milions d'euros de primes d'assegurances i 9.069 milions d'euros d'actius gestionats en assegurances i pensions.

Aquesta operació està subjecta a la conclusió dels tràmits i les execucions prèvies previstes i a l'obtenció de les autoritzacions pertinents per part dels òrgans reguladors.