Zaragoza (PSC) creu que Rivera, Casado i Abascal competeixen "a veure qui és més feixista"

Publicat 8/2/2019 11:59:44CET
José Zaragoza i Marta Farrés en una imatge d'arxiu.
EUROPA PRESS

Nega una crisi al PSOE per la qüestió del relator i diu que és "pluralitat" d'opinions

BARCELONA, 8 febr. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PSC al Congrés José Zaragoza ha criticat la manifestació d'aquest diumenge a Madrid i el paper exercit pel PP, Cs i Vox: "Aquest diumenge en veurem tres, Casado, Abasacal i Rivera, competint a veure qui és més feixista".

En declaracions aquest divendres a Rac1 recollides per Europa Press, ha criticat els tres partits perquè busquen la dinàmica de "la divisió, la confrontació i l'odi", i ha considerat que emprenen una tàctica de desgast que ja van utilitzar els expresidents Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

"Demostren que estan en plena batalla electoral i que en aquesta batalla no els importen les conseqüències per al país", ha conclòs el diputat socialista, que ha considerat que Casado, en les seves crítiques recents a Sánchez, ha demostrat haver perdut el sentit comú.

Ha defensat la figura del relator que va proposar el Govern central per al diàleg amb Catalunya, entesa com una persona que acudeixi a la taula de partits catalans per "prendre nota" de les coses que allà es parlin.

Zaragoza ha negat que existeixi una crisi al PSOE per aquesta qüestió, encara que ha admès que hi ha veus amb opinions diferents, la qual cosa ha atribuït a la "pluralitat" del partit que lidera el president, Pedro Sánchez.

Ha argumentat que l'important és que qui té la responsabilitat d'afrontar el conflicte, el Govern central, i el grup parlamentari al Congrés estan convençuts i units sobre que "el diàleg és l'únic camí" per resoldre el problema.

CRÍTIQUES AL PDECAT I ERC

El socialista ha lamentat les esmenes a la totalitat que han anunciat el PDeCAT i ERC, i ha recordat que aquesta decisió els equipara a partits que després tant critiquen com el PP i Cs, que també s'oposen a la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Zaragoza ha advertit els dos partits independentistes que estan sumant els seus vots amb els "de la manifestació" d'aquest diumenge, i això és una posició política evident de la qual després no podran tirar-se enrere.