Publicat 5/6/2019 19:19:59 +02:00CET

YouTube reforça les seves polítiques per combatre el supremacisme i els continguts que neguen l'Holocaust

YouTube refuerza sus políticas para combatir el supremacismo y los contenidos que niegan el Holocausto
GOOGLE

MADRID, 5 Juny (Portaltic/EP) -

YouTube ha actualitzat les polítiques contra el discurs de l'odi, amb l'objecte de reforçar la lluita contra el supremacisme i els continguts que neguen l'Holocaust, que complementarà amb accions enfocades a reduir la difusió de contingut que es troba en el "límit del permès", com el qual defensa que la Terra és plana.

El discurs de l'odi és una de les "àrees més complexes i en constant evolució" a les quals s'enfronta la companyia, la qual cosa ha portat a YouTube consultar a experts sobre temes com l'extremisme violent, l'odi racial, els drets civils i la llibertat d'expressió per actualitzar i reforçar les seves polítiques.

En aquest sentit, la companyia ha fet un pas més en la seva postura contra el discurs de l'odi i ha prohibit "específicament" els vídeos que "afirmen que un grup racial és superior a un altre per justificar la discriminació, segregació o exclusió, basada en qualitats com l'edat, el gènere, la raça, la religió, l'orientació sexual o condició d'experiència", com informa en un comunicat.

D'aquesta manera, des de YouTube, per exemple, prendran accions contra els vídeos que "promouen o fan apologia de la ideologia nazi, que és inherentment discriminatòria". Així mateix, eliminaran els continguts que neguin "esdeveniments violents que han estat documentats", com l'Holocaust o el tiroteig a l'Escola Primària de Sandy Hook.

L'eliminació de vídeos es complementarà amb accions enfocades a reduir la difusió de contingut delicat, que es troba "en el límit del permès". I una manera de fer-ho és mitjançant la limitació de les recomanacions d'aquest tipus de continguts i la informació errònia.

pel que fa a això, la companyia va iniciar el gener les proves d'una actualització dels seus sistemes als Estats Units, per exemple, amb vídeos que afirmen que la Terra és plana, i espera que arribi a més països a finals del 2019. Amb això, des de YouTube asseguren que han aconseguit reduir les visites a aquest tipus de vídeos a través de recomanacions en més d'un 50 per cent.