Yolanda Díaz (En comú) veu possible un "punt de trobada" amb ERC per al Govern espanyol

Publicat 25/11/2019 18:38:29CET
Yolanda Díaz i Antón Gómez Reino, diputats d'En Comú Galicia i Unides Podem.
GALICIA EN COMÚN

Evita pronunciar-se sobre si la Seguretat Social ha de deslligar-se de Treball, però recorda que ja van estar separats fins el 1981

MADRID, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

Galícia en comú considera que és "possible" arribar a un "punt de trobada" amb Esquerra Republicana (ERC) perquè faciliti el Govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem en el qual tots dos partits treballen perquè, al seu parer, seria "un enorme error" anar a unes terceres eleccions.

Així ho ha posat de manifest al Congrés la diputada electa de Galícia en comú, Yolanda Díaz, assenyalada com a possible ministra de Treball del nou gabinet, que ha declinat pronunciar-se sobre els detalls de l'estructura del futur executiu i ni tan sols ha volgut opinar sobre si la Seguretat Social ha de formar part o no de la cartera de Treball.

Tant Díaz com el seu company de formació Antón Gómez-Regno s'han mostrat optimistes amb que serà possible desbloquejar la situació i conformar un executiu "progressista". "Estem convençuts que ara es materialitzarà", ha dit el diputat electe de Podem Galícia.

QUE ERC NO BLOQUEGI ÉS CLAU

El gallec creu que s'acabarà sentint la veu que la ciutadania va expressar a les urnes en els comicis del passat 10 de novembre malgrat conèixer les condicions que ERC ha posat damunt de la taula per permetre la investidura de Sánchez, els vots de la qual són determinants.

En aquest sentit, Yolanda Díaz ha anat una mica més enllà en assegurar que és "possible" arribar a un "punt de trobada" amb ERC i que seria "desitjable" que els independentistes catalans permetessin donar pas a un Govern de PSOE i Unides Podem.

"El nostre país no vol unes terceres eleccions, sinó que vol que dialoguem, que parlem i que arribem a un punt de trobada", ha manifestat Díaz, i ha incidit que una repetició electoral no només seria "un enorme error" sinó que, a més, podria "obrir les portes" a un govern liderat per Vox el que, al seu parer, seria un "desastre" per al país.